Blogolunk / Szépség

A benőtt szőrszálak többé nem jelentenek problémát! Íme néhány kiváló, bevált módszer a leküzdésükre!

A szőrtelenítésnek sokféle módszere létezik – a hagyományos borotva, a gyanta, a szőrtelenítők… Sajnos attól függően, hogy melyik módszert választjuk a felesleges szőrszálak ellen, a bőr a beavatkozás után gyakran vöröses lesz, kellemetlen kinézetű pattanások keletkezhetnek, amelyek néha még nedvessé is válnak, a benőtt szőrszálak pedig nem a legkellemesebb élményt jelentik. Szerencsére vannak ellenszerek!

Különösen most, amikor a bőr sokkal fogékonyabb a fertőzésekre és az irritációra. Az ok? Egyszerűen nyáron többet mutatunk a testünkből, ami azt jelenti, hogy gyakrabban nyúlunk a borotva után…

Férfiakat és nőket egyaránt érintő probléma a benőtt szőrszálak és a vérző pattanások. De elég, ha a …..aspirin módszert használjuk!

Porrá zúzunk 2-3 aszpirint, és összekeverjük egy kis meleg vízzel. Az így elkészített keveréket egy vattapamacs segítségével vigyük fel a problémás bőrfelületre. A férfiak egyszerűen fel is kenhetik a terméket az arcukra közvetlenül borotválkozás után. Vannak más módszerek is, amelyekről alább olvashat.

Ha a bőr alatt növő apró szőrszálakkal van problémája, használjon sót. Nemcsak lekaparja az elhalt hámréteget, amely megkönnyíti a szőrszálak befelé növekedését, hanem serkenti a vérkeringést is. Mit tegyünk? Keverjen össze fél kanál sót egy pohár vízzel, és vigye fel a problémás területre.

Egy másik megoldás a… tejbe mártott kenyér. Lehet, hogy furcsán hangzik, de működik! Mártson egy darab kenyeret meleg tejbe, és tegye a bőrére. Ez megnyitja a pórusokat, így miután eltávolította a nedves kenyeret, egyszerűen egy tűvel óvatosan távolítsa el a benőtt szőrszálakat a bőr alól.

Az olívaolajjal kevert cukor ugyanúgy működik, mint a hámlasztás. A szakemberek egyébként azt javasolják, hogy a szőrtelenítés megkezdése előtt minden alkalommal végezzünk hámlasztást. Ez segít elkerülni a benőtt szőrszálakat.

A következő termék, ami a legtöbb embernél megtalálható otthon, a méz. Ezt szőrtelenítés után kell használni, mivel a méz nyugtató és hidratáló hatással van a bőrre. Vigyünk fel egy viszonylag vastag réteg mézet a bőrre, majd 10 perc múlva öblítsük le langyos vízzel …… és máris mehetünk! A legjobb, ha hetente 2-3 alkalommal megismételjük a mézes kezelést.

A hő megnyitja a pórusokat, úgy könnyebben eltávolíthatja a benőtt szőrszálat….

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszését és nem felejti el, hogy megossza a barátaival és családtagjaival is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial