Blogolunk / Egészség / Szépség / Tippek

A 9 legmocskosabb testrész – sosem gondoltuk volna

Mit válaszolsz, ha megkérdezik, hogy mi a legmocskosabb testrészed? A válaszod nagy valószínűséggel a végbélnyílás lesz.

A legtöbb ember úgy véli, hogy a végbélnyílás a legmocskosabb rész a testen mivel ez közvetlen kapcsolatban van a fekáliával. De felfedezték a tudósok, hogy több mint 615 különböző baktérium található meg a szájban, a nyelven és a többi részén. Így, talán a száj lenne a legmocskosabb?

turfturtue

Olvasd végig az alábbi felsorolást:

  1. Száj

A száj bizonyítottan több mint 600 különböző baktérium él a Harvard fogászati tudósai szerint. Így remélhetően, nagyobb figyelmet fordítasz az alapos, tisztán tartásának.

  1. Hónalj

A hónalj környékén több mint 80.000 baktérium található és ezért büdös.A dezodorok illata jó, de nem nyújtanak védelmet ezekkel a baktériumokkal szemben.Tartsd tisztán antibakteriális szappannal.

  1. Fülek

A fülzsír biztosít kenést a hallójáratban, és védi a fület különböző baktériumoktól, rovaroktól és a víztől. Ha nem tisztítod megfelelően gombás fertőzésekhez vezethet. A fül öntisztító képessége továbbra is fenntartja a külső higiéniát.

  1. Nyelv

A nyel a szájjal együtt a baktériumok háza. A nyelvnek változik a színe, a baktériumok hatására. Így minden alkalommal tisztítsd meg a nyelved fogmosás közben.

  1. Körmök

Ha szereted a hosszú körmök, nem árt tisztában lenned azzal, hogy a köröm alatti baktériumok szinte a legveszélyesebbek. Ezért nagyon fontos mindig alaposan mosd meg a kezed és tartsd tisztán a körmeidet, étkezés előtt vagy mielőtt élelmiszerhez érsz..

  1. Fejbőr

Ha viszket a fejbőröd, az nem csak a korpa jele lehet, hanem a különböző baktériumok megtelepedésé is. Moss hajat rendszeresen, hogy elkerüld ezeket a baktériumokat.

  1. Köldök

Igen, a köldök az egyik legmocskosabb testrész.Ránézésre lehet, hogy tiszta, de élőhelyként szolgálhat a láthatatlan baktériumok számára.Ha nem tisztítod rendszeresen akár tumor is kialakulhat.Ezért minden fürdésnél fordíts erre kellő figyelmet.

  1. Végbélnyílás

Nem kell, különösebben részletezni, de valóban a végbélnyílás és környéke is a legmocskosabb részek közé tartozik. A napi fürdés vagy zuhanyozás alkalmával tartsd tisztán.

  1. Orrüreg

Az orrban is rengeteg baktérium található, ezért az orrfújás mellett mosakodásnál a víz segítségével, mosd ki alaposan.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial