Érdekesség / Tippek

5 növény a hálószobádba, amivel kezelheted az álmatlanságot!

Legtöbbünknek legalább egy kicsivel több alvásra lenne szüksége minden héten. Egy Amerikában végzett felmérés szerint több mint 40 millió ember nyilatkozta azt, hogy alvásprobélmája van, mint az álmatlanság, az éjszakai rettegés vagy az alvási apnoé. Egy nagyon egyszerű lépéssel hozzásegíthetjük szervezetünket, hogy annyit pihenjen, amennyit csak lehet. Ehhez arra van szükség, hogy a hálószobába költöztessük az álmatlanság elleni 5 leghatékonyabb növény valamelyikét.

1. Levendula

Évszázadokon át alkalmazták a levendulát idegesség ellen és a szívdobogás lassításához. Nyugtató tulajdonságai miatt olaját rendszeresen használták lefekvés előtt. Ha a szobában helyezzük el a növényt, hatásait egész éjjel élvezhetjük!

5-noveny-a-haloszobadba-amivel-kezelheted-az-almatlansagot2

2. Aloe vera

Tanulmányok szerint az aloe vera óriási mennyiségű oxigént bocsát ki éjszaka. Ez a rengeteg oxigén pedig segít legyőzni az álmatlanságot és segíti a testünket a nyugodt pihenésben.

5-noveny-a-haloszobadba-amivel-kezelheted-az-almatlansagot1

3. Szobai tigrislevél (anyósnyelv)

Ahogyan az aloe vera, a szobai tigrislevél is több oxigént bocsát ki éjjel, mint napközben. Ezzel javítja a szobában a levegő minőségét és megkönnyíti a lélegzést testünk számára.

5-noveny-a-haloszobadba-amivel-kezelheted-az-almatlansagot3

4. Közönséges borostyán

A borostány az egyik legjobb – és legkönnyebben növekvő – növény a levegő javítására. Felszívja a levegőben lévő toxinokat és egészésges, hasznos oxigént bocsát ki magából. A borostyán a levegőben lévő penész mennyiségét 94%-kal képes csökkenteni!

5-noveny-a-haloszobadba-amivel-kezelheted-az-almatlansagot4

5. Fehér jázmin

Nemcsak fantasztikus illattal árasztja el a szobát, de számos gyógyhatása is van. A jázmint évezredek óta használják az alvás elősegítésére, a feszültség csökkentésére.

5-noveny-a-haloszobadba-amivel-kezelheted-az-almatlansagot5

Forrás: ketkes.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial