1. A fehérjetartalmú ételek (hús, hal, tojás, tejtermékek, gomba) fogyasztása után ne fogyasszon folyadékot (különösen ne cukrosat). Ez felhígítja a gyomornedvet, ami viszont megnehezíti az emésztést.
2. Ne fogyasszon fehérjéket és szénhidrátokat együtt. A fehérjéknek savas környezetre van szükségük az emésztéshez, a szénhidrátoknak pedig lúgos környezetre. A gyomor nem tud ilyen gyorsan átállni, és ha mindkettőt megeszi, az étel nem emésztődik meg teljesen. A fehérjetartalmú ételek rothadásnak indulhatnak a gyomorban, a szénhidráttartalmúak pedig erjedésnek indulnak.
3. Jelentős mennyiségű szénhidrátos étel elfogyasztása után két-három órán keresztül nem szabad enni. Az ételt hagyni kell megemésztődni.
4. Ne egyen gyümölcsöt étkezés után. A gyümölcsöt vagy külön étkezésként (lehetőleg reggeli vagy uzsonna), vagy az étkezés elején kell fogyasztani.
5. Ne egyen édességet főétkezés után, különösen ne egy fehérjeétkezés után.
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.