Tippek

12 dolog, amit rosszul csinálsz minden nap

Mindannyiunknak megvannak a jó és rossz szokásaink a mindennapi életben, de egyesekről nem is gondolnánk, hogy rosszak. Lehet, hogy miután elolvasod ezeket, meg fogsz lepődni.

1. Hogyan kell helyesen használni a papírtörlőt

Ha két vagy több papírtörlőt használsz el egyszerre, akkor rosszul csinálod. Hajtsd félbe a papírtörlőt és azután töröld meg a kezed vele! Sokkal jobb lesz a nedvszívó képessége. Ezzel egyidejűleg pénzt is megtakaríthatsz vele.

e1-6

2. Hogyan ülj rá a vécére

A legfrissebb kutatások szerint a modern WC-k nincsenek jó hatással az egészségre. Nem jó a testtartás és a dölésszög, amikor ráülünk a vécére. A legközelebb használj egy kisszéket, amire felteszed a lábad, és nézd meg, hogy a szervezeted jobban fogja érezni magát.

e2-6

3. Visszapillantó tükrök beállítása

Általában mindenki úgy állítja be a visszapillantó tükört, hogy lássa az autó hátsó részét a tükörben. Pedig azt mindenki tudja, hogy ott van. Ehelyett jobb lenne, ha a mellettünk elhaladó járművet látnánk, mert ez jelentős mértékben csökkentené a balesetek számát.

e3

4. Burgonya hámozás

Késsel szoktad hámozni a burgonyát? Ez sem rossz ötlet, ha van időd. De ha azt szeretnéd, hogy úgy hámozd meg, mint ahogyan a képen látható, akkor forrázd le a burgonyát, majd azonnal helyezd jeges vízbe. Mindössze 5 másodperc alatt a burgonya héja szinte magától eltávolodik.

e4

5. Hogyan kell megtörni egy tojást

Ha az edény széléhez ütöd a tojást, akkor megtörténhet, hogy sok apró héja lesz, ami ha beleesik a tálba, akkor nehéz kiszedni. Ehelyett inkább üsd az asztalhoz, vagy a vágódeszkához, mert így sokkal könnyeben szétválik.

e5

6. Hogyan húzd le a vécét?

Mielőtt lehúzod a vécét, csukd le a tetejét, hogy ne spricceljenek szét a kórokozók. Vendégségben azért is érdemes, mert például éjszaka sokkal kisebb zajt okoz és nem költjük fel a többieket.

e6-5

7. Hogyan egyél pizzát

Mi lehet annál bosszantóbb annál, mint amikor éhes vagy, de egyszerűen nem tudod befalni a pizzát. Óvatosan ragadj meg egy szelet pizzát és tűrt kettőbe (U-alakúra). Gondolom, hogy nem szükséges matematikai magyarázatot fűzni ehhez.

e7

8. Műanyag csomagolás

Mindenki ollóhoz van szokva, de következő alkalommal próbáld ki a konzervnyitót.

e8

9. Hogyan töltsd ki helyesen a dobozos italt?

Ezt mindenki rosszul csinálja. A lényeg, hogy úgy kell tartanod a dobozt, hogy a szája felül legyen. Meg fogsz lepődni, mennyire élvezetes így kitölteni az italt. A levegő nem fogja akadályozni az italt ömlés közben és nem fog priccolni.

e9

10. Így tegyél be egy csomag dobozos kólát a hűtőszekrénybe

e10

11. Hogyan fogd meg a hamburgert

A tudósok úgy vélik, hogy ez a leghatékonyabb módja, hogy a hamburger ne essen szét evés közben. Jegyezd meg ezt a módszert, és nem fogsz csalódni.

e11-3

12. Hogyan szárítsd meg a poharakat és az edényeket?

Ha törülközőt szoktál tenni az edények, poharak alá, akkor ez természetesen hozzájárul ahhoz, hogy a elszívja a vizet, azonban megtartja a nedvességet, emiatt a poharak belsejében kellemetlen szagok keletkezhetnek. Ennek elkerülése érdekében a következő alkalommal használj olyan szárító állványt, ahol függőlegesen tarthatod a tányérokat, és poharakat.

e12-3

Forrás: buzzblog.eu

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial