A rizs, a makaróni vagy a burgonya a legtöbb otthonban alapétel. Az orvosok azonban óva intenek a rizstől – nyomokban szennyeződéseket tartalmazhat, ami kellemetlen következményekkel járhat az egészségünk szempontjából.
Dr. Andy Meharga azt állítja, hogy fejfájástól, gyomorfájástól, bőrelváltozásoktól és hajhullástól szenvedhetünk, ha gyakran fogyasztunk tisztátalan rizst.
Szerencsére a rizst lehet úgy főzni, hogy ne legyen káros hatása!
A legtöbben éppen ezt a hibát követik el – a rizst 1 pohár rizs és 2 pohár víz arányában főzik. Dr. Meharga által végzett vizsgálatok azonban kimutatták, hogy ez a módszer teszi ki szervezetünket a legnagyobb mennyiségű szennyeződésnek!
Az orvos a következő arányokat ajánlja:
Egy pohár rizshez akár 5 pohár vizet is használjunk! A szakemberek továbbá nyomatékosan javasolják, hogy a rizst egy éjszakára áztassuk be vízbe, és főzés előtt alaposan öblítsük le. Csak így élvezhetjük a finom és egészséges ételeket, amelyekben a rizs áll a középpontban.
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszését és nem felejti el, hogy megossza a barátaival és családtagjaival is. Köszönjük.