Egészség

Szőlőlevél télire: nagyanyáink egészségmegőrző receptje! Nem csak finom de hasznos is!

Hirdetés

loading...

Nem csak remek és karakteres ízt ad az ételeknek, de emellett igazi vitaminbomba, erősíti az immunrendszert és érelmeszesedés elleni hatást fejt ki.

Tudtad, hogy a szőlőlevélbe csomagolt töltelék nagyon finom?

És azt, hogy a szőlőlevélnek rengeteg jótékony gyógyhatása van a szervezetünkre,

Nem véletlen, hogy nagymamáink annak idején főleg vidéken rendszeresen fogyasztották, és fel is használták a különféle ételekhez.

Sőt, sok tájegységen hagyománya volt a szőlőlevél télire való eltevésének!

Nincs is laktatóbb eledel egy meleg nyári napon sem egy rizzsel töltött, kapros mentás töltelékkel töltött szőlőlevélnél.

Feltuningolja a szervezetet, és ellátja különféle vitaminokkal.

A szőlőlevélnek ráadásul más gyógyhatásai is vannak:

  • érelmeszesedés elleni hatást fejt ki
  • igazi vitaminbomba
  • erősíti az immunrendszertű
  • frissíti és javítja a memóriát
  • tisztítja az ereket és a májat

A szőlőlevél kiváló fűszer is egyben, mert ad egyfajta karakteres ízt szinte mindennek.

Ahogyan írtuk, érdemes lehet tehát télire is eltenni belőle jó sokat, mutatunk ehhez egy jó receptet és módszert!

Hozzávalók:

  • 70 szőlőlevél
  • 3 evőkanál só
  • 1300-1500 ml víz

Hirdetés

loading...

Elkészítése:

A legjobb, ha virágzás idején gyűjtjük a szőlőlevelet, de egyébként bármikor lehet a termési időben is.

világosabb, vékonyabb leveleket szedjük le, a vastagabb sötétzöldeket nehéz lesz felcsavarni.

A levélnyelet, és az erős barázdákat vágjuk ki. Mindig ép és egészséges leveleket válasszunk, olyat, ami nem volt permetezve.

Főzzünk fel 800 ml vizet, adjunk hozzá egy 1,5 teáskanál sót, majd hűtsük le a levet, és egy fél órára tegyük a szőlőleveleket ebbe a sós vízbe.

Majd öntsük le a vizet, és töltsünk forró vizet a levelekre:

600 ml vízben oldjunk fel 1,5 teáskanál sót. Hagyjuk 10 percig ázni a leveleket, majd szűrjük le, de a levet őrizzük meg, mert még szükségünk lesz rá.

Érdemes hármasával felcsavarni a leveleket, úgy lesz a legjobb. Ezután bele kell őket tenni egy befőttes üvegbe, majd felforralni a leszűrt sós vizet, és fel kell önteni az egészet.

Amennyiben érdekesnek találtad az itt közzétett információkat, kérjük terjeszd a cikket, juttasd el másokhoz is. Köszönjük!

Ezután lezárjuk, és hűvös helyre tesszük, így télen is hozzá tudunk nyúlni ehhez a vitaminbombához.

titokterminal

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial