A hibiszkusz a trópusi éghajlaton őshonos dísznövény. Számos egészségügyi előnye van. Számos lényeges tápanyagot tartalmaz és jótékony hatással van a keringési betegségekkel szemben. A hibiscus gazdag B1, C és E vitaminban, valamint ásványi anyagokban, mint a foszfor, a vas és a kalcium. A C-vitamin különösen előnyös az egészségünkre – erősíti az immunrendszerünket, a fertőzések elleni küzdelemben, fokozza az emésztést és megakadályozza a korai öregedést.
A HIBISCUS FŐ EGÉSZSÉGÜGYI ELŐNYEI:
Csökkenti a magas vérnyomást
A magas vérnyomás a cardiovascularis betegségek egyik legfontosabb kockázati tényezője, és időben kell kezelni. Szerencsére a hibiszkusz csökkenti a vérnyomást és a súlyos szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát. A vizsgálatok szerint a hibiszkusz tea megakadályozza a magas vérnyomást és csökkenti akár 35% -al a koleszterin szintet a vérben. A vizsgálatok kimutatták, hogy csökkenti a trigliceridek szintjét 19% -kal rendszeres fogyasztás esetén, kevesebb mint egy év alatt.
Jó hatással van az idegrendszeri megbetegedésekre
A hibiszkusz tea nyugtató hatást gyakorol az idegrendszerre, és jelentősen csökkenti a szorongás és a depresszió tüneteit.
ELŐSEGÍTI A SÚLYVESZTÉST
A hibiszkusz egyik legfontosabb előnye az, hogy képes növelni az anyagcserét, és ezáltal elősegíti a súlyvesztést. Hatékony vizelethajtó, megakadályozza a szervezetben a folyadék visszatartását és megszünteti a vérből származó toxinokat.
KÜLÖNLEGES DIABETES GYÓGYSZER
Tanulmányok kimutatták, hogy a hibiszkusz tea szabályozza a vércukorszintet és megakadályozza a cukorbetegséget. A tea az alfa-glükozidáz enzim aktivitását csökkenti a bélben és megakadályozza a vérbe való átjutását. Ez alacsonyabb glükózszintet és alacsonyabb cukorbetegség kockázatot eredményez.
És a hibiszkusz tea előnyeinek nincs még itt vége! A hibiscus tea enyhíti az influenzaszerű tüneteket, bőrbetegségeket, álmatlanságot és éjszakai vakságot, miközben erősíti a csontokat és a fogakat. Végül a tea segít harcolni a szervezetnek a légúti fertőzések, a fáradtság és a vérszegénységgel szemben.
A hibiszkusz tea elkészítésének módja:
ÖSSZETEVŐK
- 1 l. Forró víz
- 1 l. Hideg víz
- 50 gr. hibiszkusz virág
- Édesítő, ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS
Forralj fel egy liter vizet egy fazékban, és tedd bele a virágokat, majd egy ideig forrald a teát, mielőtt hagynád lehűlni.
Most öntsd a meleg teát egy liter hideg vízbe, és adj hozzá egy kis mézet vagy édesítőt ízlés szerint.
Igyál 2 csésze teát naponta, egyet reggeli és egyet vacsora előtt, és akkor biztosan javítja az általános egészségi állapotod!
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.