Általában, az ősz haj az egyik legnagyobb esztétikai problémája a férfiaknak és nőknek egyaránt. Ez befolyásolja a magabiztosságot és így kihatással van az egész életünkre.
Tehát ezért gyakran próbálkozunk a különböző kezelésekkel, legvégső esetben pedig a hajfestékhez nyúlunk. Kozmetikai termékek találhatók szinte mindenhol, de általában ezek tele vannak vegyszerekkel, és nem hosszú távú megoldás.
Sajnálatos, hogy egyre több akár már 30 éves embert érint ez a probléma. Szerencsére van megoldás a problémára, ami természetes, és nem ártalmas az egészségünkre.
Az interneten találtam egy ősi recept, amely sötétebbé teszi az ősz hajszálakat.
Elkészítés és hozzávalók:
- Vegyünk 5-6 közepes burgonya és és húzzuk le a héját.
- Tegyük a héját egy fazékba és öntsd fel két csésze vízzel. Tegyük a tűzhelyre és forralás után takarékon főzzük még 15-20 percig. Ezután vegyük le a fazekat a tűzhelyről.
- Várjuk meg, hogy lehűljön, és utána öntsük egy a nagy tálba, és távolítsa el belőle a krumplihéjat.
- Tároljuk a vizet egy légmentes palackban.
- Tehetünk bele néhány csepp illóolajat az illata miatt.
- Mossuk meg a hajunkat úgy ahogy szoktuk.
- Használjuk a krumplihéj vizet. Gondosan dörzsöljük be vele a hajunkat, jól masszírozzuk át az egész fejünket. Fontos, hogy utána ne öblítsük le a hajat.
- Utána megszáríthatjuk a hajunkat.
- Ismételjük meg a kezelést naponta vagy hetente 2-3 alkalommal pár hónapig.
- Az eredmény nem látható az első kezelések után, ezért kérjük, légy türelemmel.
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.