Mindenki tisztában van vele, hogy a napi vitamin szükségletünk egy részét, zöldség és gyümölcs fogyasztással vihetjük szervezetünkbe. A nyers és párolt zöldségeken felül, fogyaszthatod a szezonális kínálatot sülve, pici olajjal, fűszerekkel,enyhén rákaramellizálva a tepsire.
Nincs más teendőd, mint kedvenceidet (pl. édes burgonya, gyökér zöldségek, hagyományos burgonya, birs alma, cékla, hagyma..) nagyobb darabokra aprítva a tepsibe dobálod és ízlés szerint fűszerezve, olajjal meglocsolva betolod a sütőbe. A hosszúra nyúlt sötét esték vitamin és rostdús, meleg csemegéje lehet, de tálalhatod köretként húsok, halak mellé is vagy pürét is pépesíthetsz belőle.
Tipp: ha marad a sült zöldségkavalkádból, dinsztelt hagymával és tejszínnel felöntve, felforralva, másnap krémlevesként is tálalhatod.
Jó étvágyat hozzá vagy leginkább egészségünkre!