A tej felforralása anélkül, hogy leragadna vagy kifutna, nem könnyű feladat. Bizonyára minden háziasszonynak volt már dolga a serpenyő, a tűzhely és az égett tej szagának tisztításával – ez is egy nehéz dolog. Hogy elkerülje mindezeket a problémákat, próbáljon ki egy egyszerű trükköt, és a tej soha nem fog leégni.
Hogyan forraljuk fel a tejet, hogy ne ragadjon a serpenyőhöz és ne fusson ki: egy tipp
Ha tehát úgy döntött, hogy zabkását vagy bármilyen más ételt fog főzni tejjel, nem kell zománcozott serpenyőben tennie. A legjobb, ha egy vastag aljú edényt használ a tej felforralásához.
Mit kell még tennie?
De akármelyik edényt is használja, mindenképpen öblítse le hideg vízzel, mielőtt felforralja a tejet. Utána pedig öntsön még egy kis hideg vizet az edénybe – körülbelül 5 millimétert.
Tej a fazékban
Miután a víz felforrt, öntsd a megfelelő mennyiségű tejet a fazékba. Most már biztos lehetsz benne, hogy nem ragad le.
Hogy a tej ne fusson ki, tegyél egy fakanalat az edény tetejére.
A tej nem fog tudni átjutni rajta. Így a tej nem fog kiszökni, és a tűzhelye tiszta marad.
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszését és nem felejti el, hogy megossza a barátaival és családtagjaival is. Köszönjük.