1) Az áfonyalé mézzel jó torokfájásra és köhögésre. Hígítson fel 3 evőkanál mézet egy pohár meleg áfonyalében. Gargarizáljon naponta 3-szor, és igya kis kortyokban.
2) A tőzegáfonya-morzsa enyhíti a fáradtságot, javítja az agyműködést és növeli a teljesítőképességet.
3) Áfonyalevelek. Egyharmad csésze áfonyalevelet 500 ml vízben 10-15 percig forraljunk, hűtsük le, szűrjük le, adjunk hozzá egy pohár áfonyalevet, és igyuk naponta 4-szer bélpanaszok esetén.
4) Tőzegáfonya 1:1 arányban őrölve mézzel. Naponta 1-2 alkalommal fogyasszuk fejfájásra.
5) Ha rendszeresen fogyasztunk áfonyát, csökkenti a vesekő kialakulásának lehetőségét.
6) A vékony és törékeny körmök megerősítéséhez naponta kétszer dörzsölje be áfonyalével.
7) Az áfonya és az áfonyalé rendszeres fogyasztása normalizálja a magas vérnyomást.
8) Az immunitás javítására naponta fogyasszon áfonyát vagy annak levét, almát és diót.
9) Az áfonyát összetörve és egy az egyben keverjük össze vazelinnel. Ez segít a viszketésen és a gennyes pattanásokon. A kenőcsöt naponta kétszer vékony rétegben kenje fel egy hétig.
10) Áfonyalevelek – 1/2 csésze 500 ml vízben. Forraljuk 10-15 percig, majd szűrjük le. Ezzel a meleg főzettel gargarizáljon torokfájás esetén naponta 3-szor.
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszését és nem felejti el, hogy megossza a barátaival és családtagjaival is. Köszönjük.