Ahhoz, hogy a magokat előkészítsük a palántanevelésre, nem elég csak a földbe tenni őket. Fontos, hogy a magokat megfelelően előkészítsük a vetésre, fertőtlenítsük őket, és az erőteljes növekedéshez és fejlődéshez rengeteg vitamint és ásványi anyagot adjunk nekik. Ahelyett, hogy növekedést serkentő és antibakteriális szereket vásárolna, készítse elő a magokat a vetésre hagymahéjjal.
Ez az ingyenes termék segít fertőtleníteni az elültetendő anyagot, és kiváló növekedésserkentőként működik.
Ez a hatás annak köszönhető, hogy a hagymahéj rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, többek között A-, E-, C-vitamint, nikotinsavat, B-vitaminokat, káliumot, kalciumot, fluor- és cinket.
A hagymahéj előnye, hogy flovonoidokat is tartalmaz – olyan anyagokat, amelyek erősítik a magok és a növények immunitását. Így a szabad hagymahéj kiválóan helyettesíti a vásárolt növekedésserkentőket.
A magvak hagymahéjban való áztatása kétféleképpen történhet. Az első módszer esetében egyszerűen terítsünk egy kis mennyiségű apróra vágott hagymahéjat egy vattakorongra, ahol a magokat áztatjuk. Ebben az esetben hagyja a héjakat 24 órán keresztül.
A második módszerhez hagymafőzetet kell készíteni. Öntse egy hagyma héját vízbe. Két nap múlva tegye a magokat gézbe csomagolva 8-12 órára az oldatba.
A hagymahéjnak köszönhetően a palánták erősek és egészségesek lesznek, amelyek gazdag zöldség- és bogyótermést hoznak.
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszését és nem felejti el, hogy megossza a barátaival és családtagjaival is. Köszönjük.