A csirketojás teljesen egyedi összetételű. A legújabb kutatások alapján az ajánlott adag napi két-három tojás.
Milyen előnyei vannak tehát a tojásnak?
1) Az első dolog, amivel kezdeni kell, ha fogyni szeretne
Ha szokása, hogy tojást eszik reggelire, tudnia kell, hogy ez sok energiát és kalóriát ad, ami segít megszabadulni a felesleges zsírtól.
2) Növelje a kalcium felszívódását a D-vitamin használatával
A legtöbb esetben az emberek inkább megesznek egy főtt tojást, minthogy egy kanál friss halolajat vegyenek be. Az élelmiszeriparban dolgozó tudósok azt állítják, hogy a tojásfogyasztás növelheti a D-vitamin-bevitelt. A D-vitamin erősíti a fogakat és a csontokat, és javítja a kalcium tényleges felszívódását.
3) Az agyat folyamatosan védi a kolin
Napi két tojás fogyasztása biztosítja a szervezet számára a megfelelő mennyiségű foszfolipidet. Ha hiányoznak ezek a vitaminok, rövid távú, súlyosabb esetben pedig hosszú távú memóriavesztés léphet fel.
4) Lassabb öregedés
A 35 és 40 év közötti nők közel 90%-ának csökkentek az arc ráncai a napi tojásfogyasztás eredményeként.
5) A tojásfogyasztás segít a nőknek teherbe esni
A B9-vitamin segíti az idegcső és a vörösvértestek kialakulását, és ennek eredményeként csökkenti az esetleges szellemi visszamaradottság veszélyét. Egy tojás 7 mg B9-vitamint tartalmaz.
6) A lutein védi a látást
A csirketojás gazdag luteinben, az egyik legfontosabb anyagban, amely a tiszta és éles látásért felelős. A lutein hiánya a szervezetben csökkentheti a látást és káros szövődményeket okozhat.
7) Védje haját, máját és bőrét
Használjon B-vitamin komplexet. A tojásban található foszfolipidek serkentik a méreganyagok eltávolítását a máj területeiről. Ezenkívül a B12-vitamin és a biotin létfontosságú elemek a bőr és a haj helyreállításához.
8) A rosszindulatú daganatok esélyének csökkentése
Azoknál a nőknél, akik rendszeresen fogyasztanak tojást, 15%-kal kisebb a melldaganat kialakulásának valószínűsége.
9) Csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát
A csirketojásban található nagy mennyiségű koleszterinfoszfatidok miatt a szív- és érrendszeri betegségek kockázata egyensúlyban tartható. Tudnia kell, hogy ez nem káros az egészségére, sőt, éppen ellenkezőleg, csökkenti a koleszterinszintet a szervezetében. A tojás igen gazdag omega-3 savakban, amelyek valóban csökkentik a trigliceridek mennyiségét a vérben; ezáltal csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.