Egészség / Tippek

Keverd össze ezt a 2 dolgot és azonnal vége lehet a kínzó fogfájásnak!

A fogfájás a világ egyik legborzasztóbb fájdalma, főleg akkor, ha hétvégén jön ránk, és fogorvosunk éppen nincsen szolgálatban. Ha nem akarunk egy marék fájdalomcsillapítót beszedni, készítsük el az alábbi nagyon hatékony, természetes alapanyagokat tartalmazó keveréket.

 

keverd-ossze-ezt-a-ket-dolgot-es-azonnal-vege-a-fogfajasnak-400x240.jpg

A fogfájás különböző okokból alakulhat ki. Okozhatja szuvasodás, törött, hiányos fog, ínygyulladás, fogkő stb. Ha ránk tőr a hirtelen fájdalom, és napokig nem tudunk elmenni egy fogorvoshoz, alkalmazzuk az alábbi természetes, és nagyon hatékony keveréket.

HOZZÁVALÓK:

  • ½ teáskanál őrült szegfűszeg
  • ½ teáskanál kókuszolaj

MIT KELL TENNÜNK?

A szegfűszeg eugenol tartama miatt az egyik leghatékonyabb természetes fájdalomcsillapító. A kókuszolaj antibakteriális hatása miatt megakadályozza a baktériumok további szaporodását, és csökkenti a gyulladást. A két hozzávalót keverjük el egy kis tálkában alaposan, majd egy fültisztító pálcika, vagy egy sterilizált ecset segítségével kenegessük be a fájdalmas területet.

Naponta háromszor ismételjük meg az eljárást, annak érdekében, hogy megszabaduljunk a fogfájástól, és a gyulladástól. A keverék teljesen természetes hozzávalókat tartalmaz, ezért nyugodtan, mellékhatások nélkül alkalmazhatjuk. Ha be tudunk szerezni egy kevés bioszegfűszeg-olajat, akkor 1-2 cseppet ebből is tehetünk. Így sokkal biztosabb lesz a hatás.

A baktériumok további szaporodása elkerülése érdekében fogmosás után mindig öblögessünk szegfűszeg illóolajos vízzel. Egy pohár vízhez adjunk 2-3 csepp illóolajat, és ezzel öblítsük ki a szánk.

Forrás: tudasfaja.hu

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial