Egészség / Tippek

Itt van a leglúgosítóbb élelmiszerek listája, az egészség titka

Bár tudjuk, hogy a feldolgozott ételek mennyire károsak, még mindig azok a kedvenceink. Feldolgozott és génmódosított élelmiszer, gyorskaja, cukorbombák – folyamatosan károsítják a szervezetünket és a legrosszabb, hogy ezzel tisztában is vagyunk. Az egészségkárosító ételek megváltoztatják a test pH-értékét, mégpedig félelmetes mértékben.

Az emberi szervezet alapvetően lúgos, de folyamatosan megyünk a természettel szemben és mind inkább savassá változtatjuk. Miért szeretjük jobban a gyorskaját az egészséges gyümölcsöknél, zöldségeknél? A savas pH-érték kihatással van az immunrendszerre és a szervezetet kiszolgáltatottabbá teszi a betegségekkel szemben.

Lúgosító élelmiszerek
Ha egészségtudatos vagy, akkor valószínűleg minden tőled telhetőt megteszel, hogy egészségedet megőrizd. Ehhez szeretnék hozzájárulni azzal, hogy bemutatjuk neked az 5 legjobban lúgosító élelmiszert. Nem kell betegnek lenned ahhoz, hogy egészséges ételt egyél, éppen ellenkezőleg, segítő kezet nyújthatsz szervezetednek, hogy a legjobbat hozza ki magából!

1. Mángold
Az egyik legtitokzatosabb lúgosító növény, amiről kimutatták, hogy véd a vírusokkal, baktériumokkal és szabadgyökökkel szemben.

2. Dinnye
Fantasztikus méregtelenítő, ráadásként csodás pH-értéke van, átlagosan 8,5. Fogyasszuk ezt a szuperételt rendszeresen, bármelyik fajtáját választhatjuk, egyforma előnyökkel rendelkeznek. A görögdinnye is nagyszerű! Ennek a vízben rostban gazdag gyümölcsnek a 92%-a víz.

3. Hajdina
Ha még mindig fogyasztasz búzát, az valószínűleg azért lehet, mert még nem próbáltad a hajdinát. Tápanyagai energiát adnak és egész napra eltelítenek. Egyél több hajdinát, hogy erősítsd immunrendszered és fenntartsd a keringési rendszer egészséges működését.

4. Olívaolaj
Igen, mindenki tudja, hogy az olívaolaj mennyire egészséges, de ismétlés a tudás anyja! Az olívaolaj több E-vitamint és egyszeresen telítetlen zsírsavat tartalmaz, mint bármely más élelmiszer a világon.

5. Lenmag
Ezek a magvak lúgosak, sok rostot és rengeteg E-vitamint tartalmaznak. Gyulladáscsökkentő tulajdonságok enyhíti a hőhullámokat változókorban lévő nőknél.

Más lúgos élelmiszerek
Avokádó: tele van egyszeresen telítetlen zsírsavakkal, melyek erősítik a szívet
Banán: hihetetlen szuperélelmiszer
Bogyós gyümölcsök: magas az antioxidáns tartalmuk
Sárgarépa: a látást javító képességéről ismert béta-karotint tartalmazza
Fokhagyma: szabályozza a vérnyomást
Brokkoli: csökkenti a koleszterinszintet
Szőlő: multivitaminokat és antioxidánsokat tartalmaz, hatékony magas vérnyomás ellen
Ananász: segítségével egészségesen lehet fogyni
Citrom: a leghatékonyabb lúgosító élelmiszer. A citrusfélékkel megelőzhető a megfázás, a köhögés és az influenza.
Kelbimbó: erős rákellenes hatással rendelkezik
Savanyú káposzta és más erjesztett élelmiszerek: tartalmazzák a létfontosság probiotikumokat
Karfiol: kiváló helyettesítője a kenyérnek
Grapefruit: magas az A- és a C-vitamin tartalma
Algák: sok bennük a vas és csökkentik a savasságot
Quinoa: szabályozza a vércukorszintet
Uborka: 90%-a víz, egészségessé és fiatalossá teszi az arcbőrt
Petrezselyem: méregteleníti a beleket
Mangó: tisztítja a vastagbelet
Spenót: vitaminok egész tárházát tartalmazza
Narancs: véd a megfázástól
Papaya: természetes hashajtó, kiüríti a méreganyagokat a vastagbélből

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás:bid ista.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial