Recept

Ínycsiklandó sajtgombócleves, nem gondoltam volna, hogy ennyire finom lehet egy leves

Ma egy olyan ízletes leves receptjét hoztuk el nektek, amely sajtgombóccal van dúsítva. Nem lehet betelni vele, mindenki kétszer szed belőle.

Hozzávalók:

  • 2,5 l csirkehúsleves alaplé,
  • 1 db sárgarépa,
  • 5 db burgonya,
  • 6 evőkanál olaj,
  • 1 db zöldpaprika,
  • 1 db hagyma,
  • só,
  • őrölt fekete bors.

A sajtgombóchoz:

  • 100 g sajt,
  • 100 g liszt,
  • 70 g vaj,
  • 1 tojás,
  • só.

Elkészítés:

Reszeljük le a sajtot, majd keverjük össze a puha vajjal, a liszttel és a felvert tojással, sózzuk. Miután jól összekevertük és összeállt a massza tegyük hűtőbe 30 percre. Tisztítsuk, majd mossuk meg a burgonyát és szeleteljük fel kockára. A húsleves alaplét tegyük egy fazékba, forraljuk fel, amikor kezd forrni, tegyük bele a burgonyát.
A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk apróra, a répát reszeljük le. Egy serpenyőben pirítsuk meg a hagymát és a répát, forró olajban. A zöldpaprikát szeleteljük apróra és pirítsuk a répával együtt. A megpirított zöldségeket tegyük a levesbe, főzzük 15 percig. A sajtos masszából formázzunk kisebb golyókat, majd tegyük bele a levesbe és főzzük még 10 – 15 percig. Ha szükséges még fűszerezhetjük.

fzurftuzhrtves1

Tálaljuk a sajtgombóclevest melegen, a tetejére szórjunk apróra vágott zöldpetrezselymet. Jó étvágyat!

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: bidista.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial