Milyen összetevőkre van szükségünk?
Ennek az ételnek a titka az elkészítéséhez felhasznált összetevőkben rejlik. Egyre több ember építi be ezeket az összetevőket a napi étrendjébe. Miért?
A válasz egyszerű: optimális mennyiségben tartalmazzák a létfontosságú mikrotápanyagokat, vitaminokat és ásványi anyagokat:
-Betain, bioflavonoidok, allicin;
-Többszörösen telítetlen zsírsavak;
-Kálium, magnézium, kalcium, cink, szelén;
-Vitaminok (B1, B2, B4, C, E, PP).
Hozzávalók az ételhez:
-répa (1 db);
-200 gr aszalt szilva és dió;
-1 gerezd fokhagyma;
-Olajbogyóolaj (2 evőkanál);
-fél citrom.
Recept:
Az aszalt szilvát áztassuk be tiszta vízbe (20 perc). A céklát megmossuk, meghámozzuk és megfőzzük (kb. egy óra), majd durva reszelőn lereszeljük. Hámozzuk meg a diót, és vágjuk apróra. Vágjon fel egy gerezd fokhagymát. Facsarja ki egy citrom levét, és keverje össze az olívaolajjal.
Adja a hozzávalókat a salátástálba, és keverje jól össze. Adjunk hozzá egy szál kaprot vagy petrezselymet az ízesítéshez. Az étel tálalásra kész – jó étvágyat!
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.