Blogolunk / Egészség

Hogyan őrizheti meg a málna az egészségre gyakorolt pozitív hatását?

loading...

A málna jól ismert és kedvelt bogyós gyümölcs.

A málnalekvár a legjobb segítség a megfázás ellen. Vizes és lázcsillapító hatású. De a málna nemcsak népszerű, hanem az emésztés javítására és az étvágy növelésére is ajánlott. A málnát vérszegénység kezelésére és az immunrendszer erősítésére használják.

Számos oka van annak, hogy miért érdemes egy marék málnát enni.

1. A málna fiatalon tart: A-, E-, PP-, B2-, B1-vitamint tartalmaz, amelyek a vitalitásért, a bőr rugalmasságáért és egyenletes arcszínéért felelősek.

2. Sok rezet tartalmaz, a réz pedig köztudottan a legtöbb antidepresszáns része. Ezért a málna marokszámra történő fogyasztása hasznos azok számára, akik a stressz határán vannak.

3. A málna szükséges azoknak az embereknek, akiknek kicsi az erejük, sok P-vitamin aktivitású anyagot tartalmaz.

4. Nagyon hasznos a babát várók számára, mivel folsavat tartalmaz.

5. A málna javítja a veseműködést és enyhíti az ödémát, mivel a málnalevelek infúziója vagy főzete enyhe vizelethajtó hatású, összehúzó, gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő és vértisztító hatású.

Sajnos a málnaszezon nagyon rövid, ezért mielőtt túl késő lenne, fogyasszon bőségesen ebből a finom és egészséges bogyós gyümölcsből. És persze ne felejtsen el tartalékolni a következő télre. A málna szárítva vagy fagyasztva tárolható, vagy ízletes lekvár készíthető belőle.

loading...

A málna egy része azonban a főzés során elveszíti tápértékét, és friss málna csak szezonban kapható. De van megoldás – fagyassza le és tárolja a málnát ebben a formában egész évben. A fagyasztott málna mind ízben, mind gyógyhatásban nem rosszabb a frissnél.

Kedves barátaim, egy módszert szeretnék megosztani a málna téli tartósítására.

Fagyasztott málna

Ehhez a frissen szedett vagy vásárolt málnát cukorral, passzírozzuk át húsdarálón.

Használjon 400-500 gramm cukrot kilónként.

Miután megőrölte, tegye üvegekbe. Kényelmes, kis üvegeket használni. De ha nincsenek ilyen üvegek, bármilyen más üveg is megteszi, csak üvegből legyen.

Csak az üveg válláig töltse, fedje le, és tegye a fagyasztóba. Másnap, amikor a málna teljesen megfagyott, csavarja rá a fedelet.

Fogyassza télen is, és élvezze az egészségre gyakorolt pozitív hatását!

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial