Sokan szeretik a finom, édes, leves görögdinnyét, de kissé kellemetlen úgy fogyasztani, ha nem tudjuk, hogy hogyan kell helyesen felvágni. Nem kell azonban kétségbe esni, van egy módszer, amivel könnyedén és hatékonyan felvághatjuk ezt a finom nyári gyümölcsöt.
A görögdinnye helyes felvágása
1. Vágjuk ketté a dinnyét.
2. A lapos felével lefelé fektessük egy deszkára, és egyik kezünkkel tartsuk feszesen, miközben szeleteljük fel csíkokra.
3. Fordítsuk el 90 fokkal és újra vágjuk fel csíkokra.
4. Kész is vagyunk! A végeredmény az lett, hogy a dinnyét szép, egyenlő darabokra vágtuk fel, így már nagyon egyszerű elfogyasztani is.
Az alábbi videóban megtekintheted, hogyan kell felvágni a dinnyét úgy, hogy szép, egyenletes darabokat kapjunk, de ne folyjon el a leve és magunkat se piszkítsuk össze. valóban nagyon egyszerű, meglátod!
Ezzel a trükkel elháríthatod a görögdinnye egyetlen „problémáját” is. Továbbá, a felszeletelt görögdinnye tökéletes desszertként funkcionálhat legyen szó akár egy esti buliról, vagy egy nyugodt piknikről. A dinnye tálalható többféle módon is, háromszögletűen, akár egy gyümölcs-pizza. Ellenállhatatlan!
A gyermekek is nagyon szeretik!
Süteményformák segítségével igencsak szép műalkotásokat kaphatunk a dinnyéből, hiszen annak gyümölcshúsa kellően puha. Nagyon szépen néz ki porcukorral megszórva!
A görögdinnyés gyümölcsturmix egy fantasztikus nyári ital! Készíthetjük banánnal, kivivel, joghurttal, mézzel, mentával, fahéjjal, kombinálhatjuk citrusfélékkel vagy bogyós gyümölcsökkel, ízlés szerint.
És micsoda pompásan néz ki a héja nélkül. Csak a tűzpiros gyümölcshús! Túl nagy a kísértés, hogy meg ne kóstoljuk!
Amikor tart a görögdinnye-szezon egyszerűen bűn nem élni ezekkel a trükkökkel! Mutasd meg barátaidnak, ismerőseidnek is ezt a hasznos videót, érdemes elmenteni annak, aki folyamatosan álmodozik a finom görögdinnyéről! Elvégre álmodozni lehet télen is és nyáron is, nem igaz?
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.
Forrás: bidista.com