A palacsintát az emberek 99 százaléka imádja, de nagyon sok embernek meggyűlik a baja a palacsintakészítéssel, mert vagy túl hígra sikerül, így nem sül meg, vagy túl vastag lesz, és íztelen. Ha betartjuk a következő szabályokat, tökéletes palacsintát süthetünk magunknak és szeretteinknek.
Válasszunk mindig minőségi alapanyagokat. A legfontosabb 3 hozzávaló a tej, liszt és tojás. Ezekből mindig frisset, lehetőleg bio minősítésűt használjunk. A tej ne legyen túl zsíros.
Először villával verjük fel a tojást, hozzáadva egy csipet sót, és egy csipet cukrot.
Lassan adjuk a tojáshoz a lisztet, hogy ne keletkezzenek csomók. Mikor a tojás és a liszt szépen elkeveredett, összeállt, következhet a tej, így biztos nem fog összecsomósodni.
Ezután várakoznunk kell, egy napra tegyük be a palacsinta alapot a hűtőbe, holnap pedig kezdjük meg a sütést. Sokkal finomabb lesz.
Fontos a serpenyő is. Minél minőségibb alapanyagból készült a serpenyő, annál könnyebben és gyorsabban fog menni a sütés.
Próbáljunk meg minél kevesebb olajat, vajat felhasználni a sütéskor. Egyrészt, a zsíros-olajos ételek nem egészségesek, másrészt a palacsinta finomabb lesz, ha nem használunk sok olajat, vajat.
A gyümölcsös palacsinta esetében ajánlott a gyümölcsöket kissé megpárolni, megcukrozni.
A palacsinta levegőben való megfordításához sok gyakorlat kell. Nem érdemes próbálkozni, ha először készítünk palacsintát, de később óvatosan meg lehet próbálni.
Az édes, citromos öntet nagyon passzol a palacsintához. Érdemes kipróbálni.
A csokis palacsintánál egy titok van: használjunk minőségi csokoládét, ne garasoskodjunk.
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.
Szerző: tudasfaja.com