Egészség

A pálinka kiváló gyulladáscsökkentő – Ám mutatunk még temérdek okot, miért jó az egészségnek

Őseink úgy tartották, hogy reggelente egy kis kupica pálinka nem csak a napot indítja lendületesen, de igen egészséges is.

Erzsébet királyné idejében a pálinkát úgy emlegették, mint a királyné vize, amit akkor még csak orvosságként használtak. Akkoriban a pálinka nem olyan volt mint most, csak egy sima rozmaringgal ízesített borpárlatot emlegettek pálinkaként.

Ha néhány gerezd fokhagymát pár napig pálinkába áztatunk, majd éhgyomorra egy kis kupicával elfogyasztunk belőle, akkor még a magas vérnyomással is megküzdhetünk.

Ha olyan országba utazunk, ahol nem megfelelőek a higiéniai állapotok, akkor vigyünk magunkkal egy kis üveg pálinkát, és étkezés előtt igyunk egy kortyot belőle, hiszen nagyon jól fertőtleníti a gyomrot.

Ha disznótoros, zsíros, megterhelő ételt fogyasztottunk, akkor mindenképp igyunk utána egy kupica pálinkát az egészségünk érdekében.

Ha úgy gondolod, hogy beteg leszel, érdemes egy kupicával meginni.

Meglátod, képes lehet megelőzni a kialakuló megfázást, torokfájást is!

Nem véletlen, hogy a régi öregek soha nem voltak betegek, és rendszeresen ittak pálinkát napindítónak.

Ennek ellenére természetesen a pálinka fogyasztása csak mértékkel, életkorra és egészségi állapotra figyelemmel ajánlott!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

A fentiek információs célt szolgálnak, és nem minősülnek orvosi javaslatnak! Betegség esetén fordulj orvoshoz! Jó egészséget kívánunk!

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: szupertanacsokhu.hu

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial