Egészség / Tippek

Egy lázmérővel is könnyedén ellenőrizheted, minden rendben van-e a pajzsmirigyeddel! Ezt kell tenned:

loading...

Túlműködésére fokozódik az anyagcsere, vagyis a szervezet „gyorsabban éget”, hasmenést és hirtelen fogyást, emellett álmatlanságot, remegést, szapora pulzust, hajhullást, menstruációs zavarokat idéz elő.

Alulműködése kapcsán pedig a lelassult anyagcsere miatt székrekedés, hízás, fáradtság, lelassult reflexek, ödéma jelentkezik.

A pajzsmirigy működéséről hormonvizsgálat eredményét követően kaphatunk tájékoztatást, a testhőmérsékletünkből is következtethetünk rá: Mindig a reggeli, ébredési hőmérséklet a mérvadó.

Dr. Broda Barnes szerint a test reggeli alaphőmérséklete kiválóan jelzi, hogy működik a pajzsmirigyünk.

loading...

A normál testhőmérséklet 36,5°C és 36,8°C között van. Habár a kisebb fertőzések is okozhatnak hőemelkedést, ha nincs tudomásunk ilyen betegségről vagy fertőzésről, a testhőmérséklet pedig három egymást követő reggel mégis nagyobb, mint 36,8°C, akkor érdemes orvoshoz fordulni. Ekkor ugyanis előfordulhat, hogy pajzsmirigy túlműködés áll fenn.

Ha viszont a mért érték folyamatosan 36,5°C alatt van és a fent említett tünetek (székrekedés, fáradtság, hízás) is társulnak, akkor valószínűleg pajzsmirigy elégtelenség lépett fel.

A nők esetében a testhőmérséklet ingadozhat a menstruációs ciklus függvényében is, ezért nekik a menstruáció 2.-3. napján érdemes elvégezni a testhőmérséklet tesztet.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: tudnodkell.info

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial