Egészség / Tippek

Biztos vagyok benne, hogy ezt nem tudtad! 5 étel, ami azonnal megszünteti a fejfájást! A negyedik a leghatékonyabb…

loading...

Manapság egyre több embernek fáj a feje, és a stresszes, rohanó világban csak a gyógyszerek erejében hiszünk. Ha fáj a fejünk, beveszünk egy fájdalomcsillapítót, és máris jobb színben látjuk a világot.

De a fájdalomcsillapítók csak a tünetet szüntetik meg, az okot nem. Amint a hatás elmúlik, a fájdalom újra feltámadhat. Bizonyára eddig nem tudta, hogy a következő ételeknek is van fájdalomcsillapító hatásuk. Jobb, ha ezeket használja a vegyszereket tartalmazó gyógyszerek helyett.

1) Görögdinnye

A fejfájást gyakran a kiszáradás okozza, ezért ha megeszünk 1-2 szelet görögdinnyét, a szervezetünk azonnal hidratálódik és feltöltődik értékes ásványi anyagokkal. A benne lévő kálium és magnézium nagyon hatékony lehet fejfájás esetén.

2) Banán

Nagyon sok káliumot és magnéziumot tartalmaz, ezért gyorsan megszünteti a fejfájást. A magnéziumnak nyugtató hatása is van.

loading...

3) Burgonya

A káliumban gazdag étel enyhíti a fejfájást. Egy közepes méretű burgonya 600 mg káliumot tartalmaz.

4) Ananász

A friss ananász csodákra képes a fejfájással. A benne lévő természetes enzimek nagyon hatékonyan csökkentik a fejfájást. Az ananász fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő.

5) Uborka

A dinnyéhez hasonlóan az uborkának is nagyon magas a víztartalma. Ez 95%-ban víz, így gyorsan hidratálja a szervezetet és enyhíti a fájdalmat.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial