Blogolunk / Egészség

BENŐTT SZŐRSZÁLAK: HOGYAN KELL KEZELNI ŐKET

loading...

Sokan találkoztak már benőtt szőrszálakkal. Bizonyára egyetért azzal, hogy ez nem egy kellemes dolog. Nemcsak egy kis gennyes pattanás képződik, hanem viszket is, és folyamatosan emlékeztet a meglétére. A szőr általában a bikini és a hónalj területén nő vissza, de nem ritka, hogy a lábakon is megjelenik. A következmények igen katasztrofálisak lehetnek, akár gennyesedés és vérmérgezés is előfordulhat.

❓ Mi okozza a szőrzetnek a dermiszbe való beágyazódását
Nem sok oka van annak, hogy a szőr egy beavatkozás után visszanő. Általánosságban elmondható, hogy ezek valamilyen módon mindig a nem megfelelő bőrápoláshoz kapcsolódnak, mind a napi, mind a kezelés előtti/utáni ápoláshoz.

Az ELSŐ ok a szőrtelenítést előkészítő kezelések hiánya.
Minőségi bőrtisztításról és hámlasztásról beszélünk. Ha nem segítesz az elhalt hámsejtek hámlásában, a pikkelyek eltömítik a szőrtüszők száját. A bőr ezután vastagabbá és érdesebbé válik. Ebben az esetben hogyan törik át a gyengébb szőrszálak ezt a gátat?

✅A jó megoldás a beavatkozás utáni benőtt szőrszálak ellen a természetes szálakból készült szivacs, különösen a láb gyantázása előtt. Először is, segít lehántani a felső bőrréteget, másodszor, felpuhítja a bőrfelszínt és megnyitja a tüszőszájakat.

? HÁZI KÉSZÍTÉSŰ TESTRADÍROK

Őrölt kávé

loading...

Sokkal jobb, ha friss (nem kiszáradt) kávézaccot használunk. Többféle lehetőség van: natúr állapotban; 1:1 arányban tusfürdővel keverve; 2:1 arányban tejföllel; 1:1 arányban kandírozott mézzel.

Tengeri só


A tengeri sót a nagy kristályok előzetes (például sodrófával történő) összezúzása után alkalmazza. Keverje össze a sót az alapkomponenssel, és pucolja le a bőrfelületet. Az alapösszetevők lehetnek: növényi olaj, méz vagy kozmetikai agyag. A só és a bázis aránya 1:3. Kezdje el a bőr felső rétegének dörzsölését a lehető leghamarabb, hogy elkerülje a kezelés utáni benőtt szőrszálakat.

A MÁSODIK ok: borotválkozás a szőrszálak irányával ellentétesen.

A nem kívánt szőrszálak eltávolításakor mindkét módszerrel érdemes figyelembe venni a szőrszálak növekedési irányát és szögét. Ha a szőrszálakat irányváltoztatásra kényszeríted, azzal arra ösztönzöd őket, hogy a „rossz” irányba nőjenek. Az eredmény, hogy benő a szőrszál a bőr alá, a test különböző területein: bikini, lábak, hónalj.

A HARMADIK ok a hajszálak fokozatos elvékonyodása.
A nem kívánt szőrszálak rendszeres eltávolítása, különösen az elektromos szőrtelenítők és a gyantacsíkok, ritkuló és gyenge szőrszálakat hagynak maguk után. A szőrszálak veszítenek vastagságukból és szilárdságukból, és nem képesek áthatolni a csupasz bőrrétegen, hanem kicsavarodnak és beljebb kerülnek a bőr alá a a dermiszbe, és a gyulladás beindul.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial