Blogolunk / Egészség

BENŐTT SZŐRSZÁLAK: HOGYAN KELL KEZELNI ŐKET

Sokan találkoztak már benőtt szőrszálakkal. Bizonyára egyetért azzal, hogy ez nem egy kellemes dolog. Nemcsak egy kis gennyes pattanás képződik, hanem viszket is, és folyamatosan emlékeztet a meglétére. A szőr általában a bikini és a hónalj területén nő vissza, de nem ritka, hogy a lábakon is megjelenik. A következmények igen katasztrofálisak lehetnek, akár gennyesedés és vérmérgezés is előfordulhat.

❓ Mi okozza a szőrzetnek a dermiszbe való beágyazódását
Nem sok oka van annak, hogy a szőr egy beavatkozás után visszanő. Általánosságban elmondható, hogy ezek valamilyen módon mindig a nem megfelelő bőrápoláshoz kapcsolódnak, mind a napi, mind a kezelés előtti/utáni ápoláshoz.

Az ELSŐ ok a szőrtelenítést előkészítő kezelések hiánya.
Minőségi bőrtisztításról és hámlasztásról beszélünk. Ha nem segítesz az elhalt hámsejtek hámlásában, a pikkelyek eltömítik a szőrtüszők száját. A bőr ezután vastagabbá és érdesebbé válik. Ebben az esetben hogyan törik át a gyengébb szőrszálak ezt a gátat?

✅A jó megoldás a beavatkozás utáni benőtt szőrszálak ellen a természetes szálakból készült szivacs, különösen a láb gyantázása előtt. Először is, segít lehántani a felső bőrréteget, másodszor, felpuhítja a bőrfelszínt és megnyitja a tüszőszájakat.

? HÁZI KÉSZÍTÉSŰ TESTRADÍROK

Őrölt kávé

Sokkal jobb, ha friss (nem kiszáradt) kávézaccot használunk. Többféle lehetőség van: natúr állapotban; 1:1 arányban tusfürdővel keverve; 2:1 arányban tejföllel; 1:1 arányban kandírozott mézzel.

Tengeri só


A tengeri sót a nagy kristályok előzetes (például sodrófával történő) összezúzása után alkalmazza. Keverje össze a sót az alapkomponenssel, és pucolja le a bőrfelületet. Az alapösszetevők lehetnek: növényi olaj, méz vagy kozmetikai agyag. A só és a bázis aránya 1:3. Kezdje el a bőr felső rétegének dörzsölését a lehető leghamarabb, hogy elkerülje a kezelés utáni benőtt szőrszálakat.

A MÁSODIK ok: borotválkozás a szőrszálak irányával ellentétesen.

A nem kívánt szőrszálak eltávolításakor mindkét módszerrel érdemes figyelembe venni a szőrszálak növekedési irányát és szögét. Ha a szőrszálakat irányváltoztatásra kényszeríted, azzal arra ösztönzöd őket, hogy a „rossz” irányba nőjenek. Az eredmény, hogy benő a szőrszál a bőr alá, a test különböző területein: bikini, lábak, hónalj.

A HARMADIK ok a hajszálak fokozatos elvékonyodása.
A nem kívánt szőrszálak rendszeres eltávolítása, különösen az elektromos szőrtelenítők és a gyantacsíkok, ritkuló és gyenge szőrszálakat hagynak maguk után. A szőrszálak veszítenek vastagságukból és szilárdságukból, és nem képesek áthatolni a csupasz bőrrétegen, hanem kicsavarodnak és beljebb kerülnek a bőr alá a a dermiszbe, és a gyulladás beindul.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial