Egy új tanulmány szerint, a citromban lévő limonoidok segítenek a rákmegelőzésben! A citromnak számtalan jó hatása van a szervezetre, többek között erősíti az immunrendszer, kordában tartja a koleszterinszintet és nem hagyja, hogy a szervezet elsavasodjon.
A citrom 22 különböző rákellenes hatóanyagot tartalmaz! Így nem csak az íze, de a hatása miatt is érdemes rendszeresen enni ezt a finom gyümölcsöt! A citrom héjában található a legtöbb antioxidáns, ezért azt is érdemes felhasználni!
Hogyan fagyasszuk le a citromot?
Vásároljunk biocitromot, jól mossuk meg és tegyük be a fagyasztóba, hogy megkeményedjen. Reszeljük le a fagyos citromot, a héját és a belsejét is, majd tegyük jégkockatartóba és rakjuk a mélyhűtőbe. A fagyos kockákat salátákra, rántott ételekre, spagettire is tehetjük, mindennek finom ízt ad.
Miért érdemes fagyasztott citromot fogyasztani?
Mert a citromhéjban 5-10-szer több vitamin van, mint magában a gyümölcsben! Ezt a finomságot leginkább süteményekhez szoktuk használni, a sütéstől viszont csökken a hatóanyag tartalma.
A fagyasztott citrom elősegíti a szervezet méregtelenítését és segít a rákmegelőzésben! Érdemes minden nap fogyasztani belőle, hogy valóban kifejthesse jótékony hatásait.
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.
Forrás: ketkes.com