Blogolunk / Egészség

AZOKNAK, AKIK SZERETIK AZ ÉDESSÉGEKET✅ A GLIKÁCIÓ ÖREGÍTI A BŐRT

Gondolkodott már azon, hogy a cukor hogyan hat a testünkre és a bőrünkre?
A glikáció egy természetes folyamat, amely a szervezetben zajlik. Ez a cukrok és a fehérjék kölcsönhatása: a vérárammal érkező egyszerű cukrok „ráülnek” a fehérjemolekulákra, elsősorban a kollagénre, és keresztkötéseket képeznek.

Minden kötőszövet (bőr, fogak, izmok stb.) a kollagén nevű szerkezeti fehérjéből épül fel. Felelős a bőr rugalmasságának, feszességének, simaságának és ránctalanságának fenntartásáért.

A cukor, a finomított és keményítőtartalmú szénhidrátok visszafordíthatatlan glikációs folyamatot – öregedést – indítanak el a szervezetben.

Minden szénhidrát a szervezetbe jutva egyszerű monoszachariddá, glükózzá bomlik le. A glükóz ezután „megtapad” a kollagénhez, „karamellizálja” a kötőszövetet, és az merevvé, szárazzá és rugalmatlanná válik, ezt a folyamatot nevezzük glikációnak.

Mit okoz:

  • Az erek elveszítik rugalmasságukat.
  • Gyulladások lépnek fel, és érintik az erek falát,
    a bőr veszít rugalmasságából.
  • A bőr gyorsabban öregszik, durvábbá, ráncosabbá és lazábbá válik.

Mit tehetsz azért, hogy bőröd minél tovább szép és egészséges maradjon?
Adja fel a diétát, vagy legalábbis ne egye minden nap az alábbiakat:

  • sütemények, tejcsokoládé
  • szénsavas italok, alkohol.
  • mesterséges édes, szezonon kívüli gyümölcs
  • Fehér finomított liszt
  • Feldolgozott rizs
  • Finomított cukor.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial