Diéta / Szépség / Tippek

7 választható módszer a háthurkák ellen

loading...

Egész télen keményen edzettél, hogy nyáron gond nélkül mehess a strandra, a hátadon lévő hurkáktól mégsem tudtál megszabadulni? Ezzel nem vagy egyedül! Fitnesz edzők szerint sokan azért küzdenek ezzel a problémával, mert kizárólag edzéssel akarják eltüntetni őket.

A háton lévő zsírpárnák azonban csakis edzéssel nem szüntethetők meg. Ezzel csak azt érjük el, hogy a zsír alatti rétegben erősödni fognak az izmok, ez pedig fontos lépés. Tehát, ha el vagy keseredve, amiért a gyakorlatok nem működnek, vigasztaljon, hogy valószínűleg nem is létezik olyan gyakorlat, ami önmagában képes lenne legyőzni a háthurkákat. Oda kell figyelni az egészséges étkezésre és úgy aztán kell elindulni az edzőterembe.

1. Egyél egészséges zsírokat!

A különböző magvak vagy az avokádó nagyszerű forrásai az egészséges zsíroknak. Napi kalóriaszükségletünk 25-30%-át ezekből kellene fedeznünk. Az egészségtelen zsírok fogyasztását hagyjuk abba, de legalábbis fogjuk vissza.

2. Hagyd el a cukrokat és a finomított szénhidrátokat!

Töltsd meg étrendedet egészséges gyümölcsökkel, zöldségekkel, teljes kiőrlésű gabonákkal és sovány fehérjékkel, hogy maximalizáld a fogyás mértékét.

3. Találd meg a módot arra, hogy elégess még 100 kalóriát!

Tudtad, hogy 100 plusz kalória elégetése naponta javíthatja az általános egészségi állapotot? Ha megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbb módját ennek, hosszútávon karcsúbb lesz a derekunk és ezt a szokásunkat a későbbiekben is könnyedén meg tudjuk tartani.

Egyszerű módszerek 100 plusz kalória elégetésére:

  • 20 perccel több kutyasétáltatás
  • kocsimosás
  • 15 perc úszás
  • 18 perc lépcsőzés
  • majonéz helyett mustár a szendvicsben
  • tejszínes szósz helyett paradicsomszósz a tésztára
  • egy szelet kenyérrel kevesebb
  • sültkrumpli helyett saláta
  • egy korsó sörrel kevesebb
loading...

Próbáld ki ezeket a gyakorlatokat a háthurkák ellen:

4. Biciklizés

Feküdj a hátadra, kezeidet tedd a tarkódra. Egyik lábadat 90 fokos szögben emeld fel, a másik egyenesen a talaj felett kinyújtva. A felemelt lábadat húzd a mellkasod felé, ellentétes könyökkel érintsd meg a térdedet. Mindkét oldalon ismételd

5. Deszka

A deszka póz az egész testet erősítő gyakorlat. Behajtott karjainkon támaszkodjunk és így vegyünk fel a fekvőtámasznak megfelelő testhelyzetet. Könyökünk 90 fokos szöget zárjanak be, hátunk és lábaink egyenesek legyenek. 2-3 percig tartsuk meg magunkat. Ha ennyi ideig nem megy, próbáljuk 30 másodpercig, majd ereszkedjünk vissza.

6. Oldalsó deszka póz

Ha igazán akarjuk érezni, hogy ég a zsír, próbáljuk ki ezt az izomépítő gyakorlatot! Oldalsó deszka pozíciót vegyünk fel (legyünk oldalt, lábak egyenesen, párhuzamosan egymáson, csípő felemelkedik a talajról, könyök 90 fokos szögben behajlítva), csípőnket engedjük le a talajra, majd emeljük fel újra. 10-12-szer ismételjük mindkét oldalon. Koncentráljunk a fenék megfeszítésére és a hát egyenesen tartására.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: ketkes.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial