Ismerd meg jeleit, 20 jel amely arra utal, hogy tested túl savas!
Szervezetünkben bekövetkező savasodás befolyásolja az összes szervet, a bőrt, a beleket, az agyműködést, a csontokat, a tüdő, a máj, a vese és a szív állapotát, működését. A szövetek és a szervezetünkben lévő folyadék lúgos, kivéve a gyomrot. Ha a szervezet PH szintje felborul illetve túlságosan savas lesz, számos egészségügyi következménye lehet, krónikus gyulladás alakulhatnak k.
Savas közegben a vírusok és baktériumok, szaporodásnak indulnak, amelyek hosszú távon súlyosabb betegségekhez, akár rák kialakulásához is vezethetnek. A feldolgozott élelmiszerek a modern, egészségtelen táplálkozás, pl. a legtöbb hús, tejtermékek, szója, alkoholok, finomított cukor, kávé, GMO olajok (és GMO élelmiszerek) mind erősen savasak és hozzásegítenek a savasodáshoz, kiirtják a szervezetből a hasznos anyagokat.
Amikor savas élelmiszert fogyasztunk az metabolizálódik és sav keletkezik testünkben, ilyenkor lúgosító élelmiszereket is fogyasztanunk kell.
Ezek a tünetek jelentkezhetnek, ha túlságosan savas testünk állapota:
• Csontritkulás, ízületi és izom fájdalmak
• Bőrproblémák, mint például ekcéma, akne, kiütés, bőrgyulladások
• Immunhiány
• Szívritmuszavar
• Krónikus fáradtság
• Húgyhólyag és a vesefertőzések
• Kardiovaszkuláris károk a savas plakkok miatt – fokozott a szívroham és a stroke kockázata
• Neurológiai elváltozások, mint az Alzheimer-kór, Parkinson-kór, demencia és mentális zavarok
• Cukorbetegség
• Mellkasi fájdalom
• Candida és gombás fertőzések
• Krónikus köhögés
• Gyomor problémák, beleértve a puffadást, emésztési zavarokat, a savas refluxot és a felesleges gázképződést
• Súlygyarapodás, elhízás
• Allergia
• Isiász, merev nyak
A megoldás a lúgosítás és a savas dolgok kerülése. Íme néhány mód, amely segít csökkenteni a savasságot a szervezetben:
1. Fokozott vízfogyasztás, hogy segítse a méreganyagok és egyéb káros anyagok kiürítését, átmossa testünket
2. Citromos víz fogyasztása, segítségével szabályozza a szervezet PH szintjét
3. Lúgos közeget képző élelmiszerek, zöldek fogyasztása, saláták, zöld levek, tea és turmixok formájában.
4. Kerüljük a savas ételek bevitelét, legalább hetente egyszer lúgosítsunk. Korlátozzuk a tejtermékek, pékáru, hús, kávé, szóda, tojás, kukorica, szója, tenger gyümölcsei, alkohol, édesítőszerek, fehér ecet, búzából készült élelmiszerek fogyasztását
5. Kerüljük GMO élelmiszereket is.
6. Szervezetünk pH-egyensúlya, savassága nagyban függ érzelmi állapotunktól is. A napi stressz, harag, aggodalom, félelmek mind súlyosbítják a helyzetet. Keressünk valami lazító tevékenységet, jóga, úszás, olvasás, meditáció.
Ne feledjük, mi vagyunk a felelősek egészségünkért! Lehetőségeinkhez mérten, tegyük meg a szükséges lépéseket, hogy optimális állapot alakuljon ki, energikusak és boldogabbak legyünk.
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.