Blogolunk / Egészség

A víz 5 egyértelmű előnye

  1. Enyhíti a stresszt

Testünk több mint 60%-a vízből áll. Már 2%-os csökkenés is az energia és az agyműködés jelentős csökkenéséhez vezet. A további dehidratáció növeli a kortizol nevű stresszhormon szintjét. Ezért az első dolog, amit fejfájás, izomfájás, idegesség, vagy stressz esetén tennünk kell, hogy megiszunk egy korty sima vizet.

  1. Segít megszabadulni a súlyfeleslegtől.

A víz szabályozza az anyagcserét, elősegíti a táplálék mozgását a gyomorban és a bélrendszerben. A víz a gyomrot is megtölti, és teltségérzetet ad. Ha fogyni szeretne, tegye szokásává, hogy minden étkezés előtt megiszik egy pohár vizet.

  1. Csökkenti a betegségek kockázatát

A víz optimális állapotban tartja a nyálkahártyákat. Mint tudjuk, a nyálkahártyánk természetes gátat képez a megfázás és az influenza vírusai számára. Ha az orr vagy a száj nyálkahártyája kiszárad, a baktériumok könnyen behatolhatnak az orrgaratba és betegséget okozhatnak. Ennek elkerülése érdekében igyon naponta legalább 8 pohár vizet.

  1. Szabályozza a testhőmérsékletet

Az emberi test a hipotalamusznak, az agy egy speciális részének köszönhetően képes szabályozni saját testhőmérsékletét: ha melegünk van, izzadunk, ha pedig hideg van, remegünk, és ezzel többletenergiát termelünk. A hipotalamusz kevésbé jól működik, ha a szervezet dehidratált, ezért nyáron és télen is igyon sok tiszta vizet.

  1. Normalizálja a vérnyomást

Egy véradók körében végzett vizsgálat kimutatta, hogy azok, akik a véradás előtt elegendő vizet isznak, kisebb valószínűséggel ájulnak el az eljárás után. A vízivás aktiválja az idegrendszert: éberebbé tesz, normalizálja a vérnyomást és növeli az energiát. Tipp: kezdje a napot egy pohár vízzel, hogy reggel éber és aktív legyen.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial