Egészség / Tippek

Most megtudhatod, mi lesz a testeddel miután abbahagyod a fogamzásgátló tabletták szedését?

Most megmutatjuk, mi történik a szervezeteddel az első hónapokban, miután abbahagyod a fogamzásgátló tabletták szedését.

Mi lesz a testeddel, miután nem szeded tovább a fogamzásgátló tablettákat?

Nehéz menstruációs ciklusok

A fogamzásgátló tabletták növelik a progeszteron és az ösztrogén szintet, és így csökkentik a kellemetlen menstruációs fájdalmat. Miután abbahagyod a tabletták szedését, fájdalmas és szabálytalan menstruációs ciklusaid lehetnek, amelyek erősebb görcsöket és intenzív PMS okozhatnak. Idővel a menstruációs ciklus visszaáll a normális szintre.

Súlyvesztés

A fogamzásgátló tabletták ösztrogént tartalmaznak, ami vízvisszatartást okozhat. Ha abbahagyod a tabletták szedését, a puffadás megszűnik. A nők csaknem egyharmada fogy le, miután abbahagyta a fogamzásgátló tablettákat.

A melleid összezsugorodnak

A progeszteron hormon okozza a mellek növekedését. De miután abbahagyja a tabletták szedését, a mellek visszahúzódnak a normális méretükre. Egyes nőgyógyászok azonban egyetértenek abban, hogy ez nem minden nőre vonatkozik. Talán te vagy a kivétel?

Furcsa hüvelyváladék

Most, miután abbahagyod a szedését, az ovuláció idején a szervezet több hüvelyváladékot termel. Ne lepődj meg, 3-4 hónap alatt visszaáll a normális állapotra.

Nagyobb szexuális vágy

A fogamzásgátló tabletták használatának egyik leggyakoribb panasza a szexuális vágy csökkenése. Néhány nőnek alacsonyabb a tesztoszteron szintje, ami a tablettákkal kombinálva tovább csökkenti a nemi vágyat. Szerencsére, miután abbahagyod a fogamzásgátló tablettákat, a szexuális vágyad növekedni kezd, különösen az ovuláció idején.

Lehetséges terhesség az első néhány héten

Nevezetesen, a vizsgálatok azt mutatják, hogy az első 6 hónapban a fogamzásgátló tablettákat használó nők mintegy 50 százaléka teherbe esik. Egy év után ez a szám 96 százalékra emelkedik.

Csökken a rák kockázata

Bizonyos vizsgálatok szerint a fogamzásgátló tabletták hosszú távú alkalmazása csökkenti a petefészek és a méhnyakrák kialakulásának kockázatát. Tehát a kérdés az, hogy mi történik, ha abbahagyja a szedést? Ne aggódj, a hatások továbbra is fennállnak.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial