Háztartás

A fokhagyma egész évben friss marad: mostantól csak így tárolom!

Ez a tárolási módszer biztosítja, hogy a fokhagyma hosszú ideig friss maradjon.

Előfordul, hogy a fokhagyma gyorsan romlani és rothadni kezd.

Hogy ez ne történjen meg, próbálja ki a fokhagyma tárolásának időtálló módszereit.

Ha a fokhagymát a hűtőben tárolja, akkor elkezdhet kiszáradni, rothadni vagy kicsírázni.

A téli tárolásra szánt fokhagymának egészségesnek és ellenállónak kell lennie.

Ez a tárolási módszer biztosítja, hogy a fokhagyma hosszú ideig friss maradjon.

A gyertyás módszer

Tisztítsa meg a fokhagymát a földtől, és jól szárítsa meg.

Készítsen elő egy paraffingyertyát vagy gázégőt.

Gyújtsa meg a gyertyát vagy a gázégőt, égesse el a fokhagyma gyökereit, és tegye el a fokhagymát.

Ez a módszer biztosítja, hogy a fokhagyma sokáig friss maradjon.

Fokhagyma olajban

Hámozza meg a fokhagymagerezdeket, tegye őket egy tiszta üvegedénybe, és adjon hozzá olajat.

Hűtsük le az üveget a fokhagymával együtt.

A cigarettás trükk

A cigarettában lévő nikotin felszívódó funkcióval rendelkezik, ami segíthet abban, hogy a friss fokhagyma hosszabb ideig száraz környezetben maradjon.

Tegyük a fokhagymát egy műanyag zacskóba, és tegyünk bele 2 cigarettát.

Tárolja hűtőszekrényben, legfeljebb 5 °C-on.

Rizs

Tegye a rizst egy tálba, és tegye bele a fokhagymát úgy, hogy az teljesen ellepje a rizst.

Így a fokhagyma kiszárad, és nem kell attól tartania, hogy elkezd csírázni vagy penészedni.

Szüksége lesz egy dobozra vagy egy háromliteres üvegre.

A fokhagymát felváltva rétegezzük a sóval.

A sónak be kell fednie a fokhagyma teljes felületét.

Szórja a sót a fokhagymára úgy, hogy az szorosan befedje a fokhagymát.

A fokhagyma hosszabb ideig friss marad, és nem fog kicsírázni vagy rothadni.

A só helyett fűrészpor, hamu vagy liszt is használható. Ezeknek a termékeknek a rétegvastagsága legalább 2 cm legyen.

A fokhagyma tárolásának egy másik módja

A fokhagyma, a különböző fűszernövényekhez hasonlóan, fagyasztva sem veszít hasznos tulajdonságaiból, aromájából és ízéből.

Ellenkezőleg: az alacsony hőmérsékletnek köszönhetően igazán hosszú ideig tárolható.

A lényeg, hogy a fokhagymát előkészítsük a fagyasztásra, és akkor valóban meghosszabbíthatjuk a frissességét a következő szüretig.

A legjobb, ha friss (természetesen jól megszárított) fokhagymafejeket használunk.

Ne fagyasszon le rothadt vagy sérült fokhagymát, mert az megfertőzheti a többi fokhagymaállományt.

Hogyan készítsük elő a fokhagymát fagyasztásra?

Minden egyes hámozatlan fokhagymafejet csomagoljon fóliába.

Ez az egyszerű trükk segít megőrizni a fokhagyma frissességét, aromáját és zamatát, és a fokhagyma olyan friss lesz, mintha kiolvasztották volna.

A fokhagymagerezdeket meg is hámozhatja, és fagyasztózacskókba helyezheti.

Az így lefagyasztott fokhagymát nem kell kiolvasztani: azonnal felhasználható a főzéshez.

A zúzott fokhagymát is lefagyaszthatja.

Hámozza meg, zúzza össze, nyomja ki vagy darálja le a fokhagymát. Az így kapott keveréket jégkockaformákba töltve hűtse le.

Amikor a fokhagyma teljesen megfagyott, a jégkockákat lezárt fagyasztózacskókba teheti.

Az így lefagyasztott fokhagyma alkalmas levesekhez, salátákhoz és mártásokhoz.

Sok sikert!

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial