A csíráztatott mungóbab előnyei az emberi szervezet számára nagyszerűek.
A mungóbab fertőtlenítő, tisztító és fiatalító tulajdonságokkal rendelkezik.
☘ A csíráztatott mungóbab tulajdonságai:
- jótékony hatással van a bőrre,
- erősíti az immunrendszert;
- segít a látásélesség javításában;
- segít stabilizálni a vér koleszterinszintjét;
- növeli a szellemi teljesítményt;
- támogatja a nők hormonszintjét a menopauza idején, javítja az érzelmi jólétet, és segít a hőhullámok idején;
- segít normalizálni a vércukorszintet;
- semlegesíti a felesleges zsírokat és felszívja a méreganyagokat;
- nemcsak a szellemi teljesítményt, hanem az általános munkaképességet is növeli;
- elnyomja a cukros ételek iránti vágyat;
- normalizálja az anyagcsere-folyamatokat a szervezetben;
- gátolja a rákos sejtek kialakulását az emlőmirigyekben;
- erősíti az ízületeket;
- Segít az allergiás reakciók kezelésében;
- normalizálja az idegrendszer állapotát;
- normalizálja a vér hemoglobinszintjét;
- vízhajtó; segít normalizálni a savasságot;
- kombinációban szedve segít az asztma kezelésében.
A csíráztatott mungóbab minden korosztály számára egészséges termék, a bab elegendő növényi fehérjét tartalmaz, így heti 2-3 alkalommal fogyasztva az állati fehérjét helyettesítheti.
Egy ilyen alternatíva segít enyhíteni az emésztőrendszer terhelését.
Mivel a csíráztatott bab számos mikrotápanyagot, savakat és vitaminokat tartalmaz, a mungóbabot be kell építeni a napi étrendbe az immunitás erősítése érdekében.
A mungóbab nem okoz puffadást.
Vannak ellenjavallatok? Ha rossz a bélperisztaltikája vagy emésztési problémái vannak, nem szabad csíráztatott babot fogyasztania.