Szépség / Tippek

A combjára kente azt, ami neked is van otthon, mégsem használod soha

Szinte mindenki naponta iszik kávét, előtte kidobja a zaccot a kukába. Pedig a zaccnak rengeteg fantasztikus felhasználási módja van. Íme 12.

1. Rovarriasztó – a lakásban és kertben keringő rovarokat jól elűzi a kávézacc szaga

2. Táp – ha zaccot teszünk a zöldségek vagy zöld növények földjébe értékes műtrágyázást hajtunk végre. Egy kísérlet során megállapították, hogy azoknak a virágföldeknek, melyekhez zaccot adtak sokkal jobb volt a hozamuk. Nem csak táplál, hanem az élősködőket is távol tartja.

3. Hamuhoz– mielőtt nekifognánk kipucolni a kandallót, szórjunk kevés zaccot a hamuma. Így takarításkor nem fog szétszóródni a hamu a levegőben.

4. Mosáshoz – barna és fekete színű textileket felfrissíthetjük, ha a mosáshoz egy kevés zaccot is szórunk.

5. Festék – barna és sötétvörös hajat öblítés előtt kenjünk be kávézacc maszkkal. Új színt kölcsönöz, és táplálja a hajat.

6. Cellulitiszre – egy tojásfehérjét egy kevés zaccal keverjünk össze, és dörzsöljük be vele a problémás területet. Hagyjuk rajta egy fél órát, majd öblítsük le.

7. Bőrradír – keverjük össze a zaccot egy kanál olívaolajjal és E-vitamin olajjal, majd radírozzuk le vele az arcunkat. Hagyjuk rajta állni, majd mossuk le.

8. Napozás után – a zaccot újra főzzük fel 2 dl vízben, majd mikor kihűlt kenjük át vele a bőrt. Maradjon rajta 20 percig, majd öblítsük le. Ápolja a bőrt, és meghosszabbatja a barnaságot.

9. Szagok ellen – egy tálkában tegyük a zaccot a fridzsiderbe, és be fogja szívni a bűzöket.

10. Testradír – keverjünk el egy fél bögre barna cukrot, egy evőkanál vanília aromával, egy kevés fahéjjal és egy háromnegyed bögre aloe vera olajjal. Adjunk hozzá két kanál zaccot, ezt használjuk bőrradírként.

11. Hamutartó tisztítása – ha a hamutartó bűze nem megy el mosással, tegyünk bele egy kevés zaccot, majd egy papírtörlővel jól töröljük ki.

12. Sütemény sütéshez – keverjünk össze egy fél bögre cukrot egy fél bögre kukoricaliszttel, egy kevés kávézaccal és annyi vízzel, amennyit felvesz, finom kávés süteményt süthetünk a tésztával.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: szupertanacsokblog.hu
Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial