Ahhoz, hogy megtisztítsa a szervezetét és karcsú legyen, nem kell folyton különböző diétákkal próbálkoznia, amelyek néha teljesen negatív hatással vannak az egészségére. Csak lendületet kell adnia a tisztítási folyamatoknak, és ezt természetes termékek segítségével lehet megtenni.
- Áfonya
Az egyik legerősebb természetes antibiotikum. Kiváló vírusellenes hatású is. Az áfonya kiváló hólyagtisztító.
Az áfonya kiváló rákellenes szer, és az ereket is megtisztítja a vérrögöktől és a plakkoktól.
Ha méregteleníteni szeretnénk, ajánlott az áfonyát frissen vagy cukorral, gyümölcslének, vagy lekvárnak fogyasztani.
- Avokádó
Az avokádó glutationt tartalmaz, egy olyan vegyületet, amely számos veszélyes rákkeltő anyagot blokkol, miközben „tehermentesíti” a májat.
Az avokádó normalizálja a vér koleszterinszintjét, javítja a gyomor-bélrendszer működését, és oxigénnel látja el a szervezetet.
Az avokádót frissen, szárított gyümölcsként vagy olaj formájában ajánlott fogyasztani.
- Alma
Az alma rostjainak és pektinjének köszönhetően normalizálja a gyomor-bélrendszert.
Az alma javítja az étvágyat, normalizálja a gyomornedv termelését, enyhíti a székrekedést. Az alma elpusztítja az influenza, a vérhas és a staphylococcus aureus vírusokat is.
Az almát általában frissen és csak héjával együtt fogyasztják, de gyümölcslé és kompót formájában is fogyasztható.
- Hagyma
A hagymában található fitoncidok a legtöbb baktériumot és gombát másodpercek alatt elpusztítják. Ezenkívül a hagyma javítja az emésztést és a tápanyagok felszívódását, sőt, normalizálja az étvágyat.
A hagyma magas kéntartalmú, méregtelenít és elpusztít „mindent, ami káros”.
A hagyma frissen, salátában vagy alkoholos tinktúraként fogyasztható.
- Fokhagyma
Egy gerezd fokhagyma több mint 400 hasznos összetevőt tartalmaz. Ezek az összetevők tisztítják az ereket, csökkentik a vér koleszterinszintjét és harcolnak az agyrákot okozó baktériumok ellen.
A fokhagyma összetevői elpusztítják a gyomorfekély – Helicobacter – okozóját. Megöli a férgeket és a diftéria, tuberkulózis bacillusokat.
Frissen vagy apróra vágva fogyasztható a legjobban.
- Vörös cékla
A vörös cékla vezető szerepet tölt be a szervezet tisztításában. Először is, a cékla rostot, rezet, foszfort, C-vitamint és egy sor jótékony savakat tartalmaz, amelyek javítják a gyomor-bélrendszer működését és elpusztítják a bélben lévő rothasztó baktériumokat. Másodszor, tartalmaz egy lipotróp anyagot, a betain nevű anyagot, amely segíti a májat a méreganyagoktól való megszabadulásban.
Ezenkívül a cékla a folsav és a kvarc révén segít a szervezet fiatalításában (javítja a bőrt, a hajat és a körmöket).
A céklát ajánlott főzve fogyasztani, salátaként vagy gyümölcslében.
- Fehér káposzta
A káposzta sok élelmi rostot tartalmaz, amely megköti a nehézfémeket és a toxinokat, és eltávolítja azokat a belekből. A káposzta szerves savakat is tartalmaz, amelyek pozitív hatással vannak az emésztésre és stabilizálják a mikroflórát.
A káposzta tartalmaz egy igen ritka U-vitamint is, amely „megöli” a veszélyes anyagokat, részt vesz a vitaminok szintézisében, sőt, még a fekélyeket is gyógyítja.
A káposztát frissen, savanyú káposztaként vagy gyümölcslé formájában ajánlott fogyasztani.