Blogolunk / Egészség

A babérlevél tonik nemcsak feszesíti és fiatalítja a bőrt, csökkenti a gyulladást, hanem az öregségi foltokat és a szeplőket is világosítja

loading...

Babérlevél tonik

Nagyon jó hatással van a pattanásokra is.

Törjük össze a babérleveleket, és tegyük egy tálba. Őrölje meg késsel, kávédarálóban, vagy egyszerűen csak törje össze a kezével. Töltsön meg egy tálat félig a levelekkel, öntsön rá forró vizet, és forralja 5-10 percig, majd hagyja, hogy néhány órán át ázzon.

loading...

Lehűlés után szűrje le, és naponta többször használja az arcon vagy más helyeken lévő problémás bőrfelületek tisztítására. Ha a bőr nagyon zsíros, az így kapott tonikhoz 1 desszertkanálnyi alkoholt is adhat.

További élénkítő hatást érhet el a babérlevél jégtonik használatával. Ehhez jégkockaformákba kell önteni. Miután a víz megfagyott, alkalmazza a kockákat a bőr kezelésére és megfiatalítására.

Babérlevél tonik teafa és rozmaring olajjal

Töltsön meg sűrűn egy kis üvegedényt babérlevéllel. Ezután öntsön rá forró vizet, hogy ellepje a tartalmát. Ha már állt néhány órát, szűrjük le négy rétegben összehajtogatott gézen keresztül. Ezután néhány csepp teafa és rozmaring illóolajat adunk hozzá. Áztasson vattakorongokat ebbe a folyadékba, és törölje át vele az arcát minden nap. Fokozatosan a pórusok összezsugorodnak, a gyulladás elmúlik, az olajos fény és a fekete foltok eltűnnek.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial