Itt van a leghatékonyabb és legegyszerűbb természetes megoldás a rovarok és rágcsálók ellen.

Borsmenta olaj

A rovarok nem állhatják meg a borsmentaolaj illatát, vagyis nyugodtan használhatod ellenük. Keverj össze 8 csepp borsmenta illóolajat egy kis vízzel, és permetezd  a ház minden sarkába. Ha úgy érzi, hogy ez a megoldás nem elég erős, adj hozzá még néhány csepp illóolajat. Kipróbálhatod az ecet és a borsmenta illóolaj keverékét, ez is működhet!

Ecet

Az ecet nagyon hasznos lehet számos dologra, és az egyik kevésbé ismert tulajdonsága az, hogy kiváló rovarriasztóként szolgálhat. Keverjünk össze egy rész ecetet két rész vízzel egy spray palackban, és permetezzük az oldatot a ház körül.

Szódabikarbóna

A soda szóda kiszívja a nedvességet a bogarak testéből. Szórj szét a ház körül egy kis szódabikarbónát, különös figyelmet fordítva a repedésekre és a résekre. Porszívózd ki a szódabikarbónát néhány nap után, és szórd meg még egyszer.

Levendula, rozmaring és eukaliptusz

A levendulaolaj, a rozmaring és az eukaliptusz olajok rendkívül hatékonyak az ágyipoloskák ellen. Keverj össze egy pár cseppet ezekből az olajokból egy csésze vízben. Öntsd egy spray palackba és szórd rá a bogarakra és az alvóhelyedre.

Mentalevél

Csakúgy, mint a borsmentaolaj, a menta levél is erőteljes rovarriasztó. Préselj ki néhány menta levelet, és szórd meg őket az alvóhelyre vagy a matrac alá. Helyezheted  a szekrénybe is, és megvédi ruhákat. Jó illatúak lesznek, ami egy plusz!

Cayenne bors

A Cayenne bors elpusztíthatja a rovarokat. Megszórjuk a cayenne borssal a ház rovarjárta részeit, és  nem jönnek elő újra.

Porszívó

Ez a természetes rovarirtás első feltétele, hogy a házat tökéletesen tisztán tartsuk. Porszívózz rendszeresen, söpörd fel le a padlót és tarts tisztaságot a szekrényeidben.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: aztbeszelik.com