1. Ha véletlenül összekoszolja a kezét a pillanatragasztóval, margarinnal eltávolíthatja. Ezt úgy teheti meg, hogy bekeni vele a szennyezett területet, és vár néhány percet.
2. Ha azt szeretné, hogy a lakása kellemes illatú legyen, főzzön néhány citromhéjat vízben néhány percig.
3. A csap közelében lévő vízkő eltávolításához dörzsölje át a helyet meleg ecettel.
4. Áztassa a konyharuhákat egy éjszakára savanyú tejbe, hogy tisztává tegye őket.
5. Ahhoz, hogy a tej ne folyjon el forrás közben, a serpenyő belső peremét kenje ki vajjal vagy zsírral.
6. A zöldségeket csak forró vízbe szabad tenni.
7. A gyors főzés érdekében a céklát 20 percig főzzük, majd szűrjük le a vizet, és adjunk hozzá hideg vizet.
8. A fiatal burgonyát hámozás előtt tegye hideg sós vízbe.
9. Ha burgonyát sütünk, a folyamat végén sózzuk meg.
10. A babot vagy borsót áztassa be egy éjszakára hideg vízbe, hogy gyorsan fel tudjon forrni.
11. A burgonyát sós vízben főzzük meg néhány csepp ecettel, hogy főzés közben ne essen szét.
12. A céklát cukorral és almaecettel ízesített vízben főzzük meg, így a cékla nem veszíti el a színét, ha felforraljuk.
13. Megfelelően főzzük meg a zöldségeket:
a) a fedőnek sötét színűnek kell lennie, és szorosan illeszkednie kell az edénybe.
b) Főzés közben ne szurkálja a zöldségeket.
d) A főtt zöldségeket azonnal ki kell venni a levesből.
e) A zöldségek főzésekor adjunk a vízhez egy kevés citromlevet.
14. Tegyen a kenyér mellé egy darab krumplit, almát vagy sót, hogy tovább tartson.
15. Hogyan válasszuk ki a megfelelő mézet:
(a) Fogjon egy botot, és próbálja meg rácsavarni a mézet. Ha nem csavarodik, akkor a méz nem valódi.
b) Morzsoljuk össze a mézet az ujjaink között. Ha egy idő után az ujjai már nem ragadnak egymáshoz, az azt jelenti, hogy a mézben cukor van.
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.