Blogolunk / Technika / Tippek

11 felhasználási módja a citromnak az otthonában

loading...

*A kedvenc vágódeszkádat eláztatták a szagok? Nem meglepő, különösen, ha szeret halat, hagymát, fokhagymát vagy más aromás ételeket főzni. A kellemetlen szagok eltüntetéséhez és a konyhai eszközök élettartamának meghosszabbításához egy fél citrom megteszi a hatását. Csak törölje át alaposan a táblát, és minden szag eltűnik. A citromos csomagból származó citromlé szintén ilyen hatású.

*Kevesen tudják, hogy a citromlé fertőtlenítő és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik. A citromnak köszönhetően jól megmoshatja a zöldségeket és a gyümölcsöket, és kellemes bónusz lesz a citrom finom aromája. Ehhez a módszerhez szükséged lesz egy szórófejes flakonra: öntsön frissen facsart citromlevet egy edénybe, és permetezze a zöldségekre.

*A főzés egyik legnagyobb rejtélye a saláta. Hogyan használjuk helyesen a receptekben? Vegyünk salátaleveleket, és tegyük őket egy tálba hideg vízzel, majd facsarjuk bele egy fél citrom levét is. Tegye az egészet a hűtőbe, majd egy óra múlva vegye ki és szárítsa meg.

*Próbálta már felfrissíteni a leheletét citromlével? Frissen facsart citromlé vagy egy üvegből származó lé megteszi a hatását. Vegye figyelembe, hogy a gyümölcslevet nem szabad sokáig a szájban tartani, hogy ne károsítsa a fogzománcot. A levet vagy meg kell inni (ami segít meghosszabbítani a lehelet frissességét), vagy néhány perc múlva kiköpni.

*Sok háziasszony télen narancsot és szegfűszeg ágakat akaszt a szobájába. Hasonló módon készíthető szekrényfrissítő is. Mindössze annyit kell tennie, hogy egy szegfűszeget beleszúr egy citromhéjba, és beteszi a szekrénybe. A citrom végül kiszárad, és finom és kellemes illatot hagy maga után.

*Elégedetlen a konyhádban található szürke alumínium tárgyakkal és eszközökkel? Egy fél citrom egy kis csillogást kölcsönöz a berendezési tárgyaknak és szerelvényeknek.

loading...

*A ruhákon lévő foltok eltüntetéséhez öntsön egy csésze citromlevet a mosógépbe, miközben a ruhákat mossa. A ruhák kellemes illatúak lesznek, a foltok pedig eltűnnek. Nagyobb foltok esetén a citromlével 50/50 arányban kevert szódabikarbóna alkalmas. Ebben az esetben a mosás előtt vigye fel az oldatot a foltra.

*A citrom fertőtlenítő tulajdonságai mellett a durva felületek tisztításában is csodákra képes. A sajt (és más ragadós ételek) reszelése nyomot hagy a reszelőn, és a citrom segít megszabadulni tőle.

*A citrom kiváló vízkő tisztítószer. A citromlé vízzel és ecettel összekeverve nagyszerű eszköz a vízkő, a vízkőfoltok és a szappanlerakódás elleni küzdelemben.

*A citrom hihetetlenül hatásosnak bizonyult a kozmetikumokban. Áztasson egy vattakorongot citromlébe, és vigye fel a bőrpírra vagy a pattanásra. Idővel és egy kis hámlasztási tudással a citrom kiváló hámlasztóvá alakítható. Mindenesetre vegye figyelembe, hogy nem tanácsos citromlevet alkalmazni a sérült bőrön.

*Számos rovarról ismert, hogy nagyon érzékeny a csípős szagokra. Ha citromlevet szórunk a sarkokba, résekbe és az ablakpárkányok mentén, akkor a pókok, hangyák, bolhák és még a csótányok sem kerülnek az utunkba. A nagyobb megnyugtatás érdekében a gyümölcs levét hozzáadhatja a vízhez, amellyel a padlót tisztítani fogja.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial