Érdekesség

Ötven évesen miért kell 30-nak látszani?! Őszintén erről a fájó témáról

Hirdetés

loading...

A női kor érzékeny téma. Van, aki mindenáron el szeretné rejteni és van, aki hősiesen viseli az öregedés első jeleit, a ráncok megjelenését.

Közülünk mindenkinek van olyan ismerőse, aki retteg megöregedni. Lehet, hogy te is ezek közé tartozol? Ezt az érzést élte át Szofija Chernysova – filológus, üzleti tanácsadó és tanár, aki az érettebb nők tanácsai alapján, megfejtette a második fiatalkor titkát. Saját blogjában kifejti gondolatait arról, hogy a nők öregedése akár egy szép korszak is lehet.

Érett korú nők

KOMPLEXUSOK NÉLKÜL

„Miért kell 50 éves koromban 30 látszani?!” – teszi fel a kérdést Szofija Chernysova. Hiszen a szépségipar csak a női komplexusokat tudja manipulálni: „ Milyen borzasztó az ön arca! Ön 50 évesnek tűnik”! De a mi kozmetikumunkkal …” És ezt a horgot bekapja minden korosodó hölgy.

Természetesen az a törekvés, hogy vonzóak maradjunk, teljesen normális női hozzáállás, mondja az „ 50 évesen házasodni, vagyis egy sablon felrúgása” című könyv szerzője. Ez évszázadokon keresztül így volt. A dicsőséges Kleopátra a fiatalságának megőrzése érdekében tejes mézes fürdött vett (vagy ez is csak egy legenda?), ugyanúgy megtették ezt más „gazdag és híres” emberek is. Ebben az esetben – mondja Szofija – paraszti ésszel megfogalmazva mindenki jól nézhet ki, csak ehhez rendszeres szépségápolásra van szüksége és nem kell feltétlenül sokat költenie a kozmetikai kezelésekre és termékekre.

Semmi sem aggasztja jobban az üzleti tanácsadót, mint az frázis „A testem 50 éves, a lelkem 18.”. Úgy véli, hogy ez nem más, mint kacérság.

„Miért szégyelljük az öregedés külső jeleit és a belső változásokat? Miért nem vagyunk arra büszkék, hogy okosabbak és tapasztaltabbak lettünk? Mit jelent az, hogy a „A lelkem 18 éves”? Ez azt jelenti, hogy butaságokat kell csinálni, bárkibe szerelmesnek lenni, a külsőnk miatt aggódni, mindenkinek hinni és naivnak lenni? Mi ebben a jó? – mindig meglepődik az ilyen fajta felfogáson Szofija.

„Miért számít ez vagányságnak. „ Fiatal” és „idős” lélek – mi is ez? Okosabb leszel, fejlődsz, egyre többet tudsz, jobban megérted magadat és másokat, megkülönbözteted az értékes és értéktelen dolgokat, saját véleményed alakul ki bármely témáról, nem aggódsz apróságok miatt – ez az érett lélek tulajdonsága. Ezt nem lehet 18 évesen megélni. Közülünk senkinek sincs 50 + évesen fiatal lelke az előbb felsorolt tulajdonságokkal, hiszen az élet már sok mindenre megtanított minket.

A szerző sok érvet hoz fel arra, hogy miért nem kell szégyellni a korunkat, pont ellenkezőleg, tisztelni kell azt.

Hirdetés

loading...

„Szerintem, épp büszkének kell arra lenni, hogy 50 évesen eléggé okosak és bölcsek vagyunk ahhoz, hogy ne csináljunk butaságokat. Ha egy felnőtt ember elveszti a fejét, beleveti magát szenvedélyekbe, vagy kalandokba, mi ebben a jó?

Egyszer láttam egy 50 éves osztálytalálkozón készített fényképet. Úgy voltak felöltözve, mint a kisiskolások, egyenruhába, úttörő nyakkendővel, lányok masnival a hajukban, gondolták, hogy ez mennyire jópofa… Bennem ez inkább csalódást váltott ki. Egyáltalán nem volt vidám, épp ellenkezőleg, inkább szomorú. Fiatalabbnak látszani kívánó idős hölgy számomra inkább szánalmas.”

ghkmjfgjfarol6

A szerző véleménye szerint az érett nők 18 évesekhez viszonyítva már megtalálták a szabadságukat. És minél idősebbek, annál szabadabbak. Teljes szívéből hiszi, hogy csak a független emberek boldogok, akik saját maguk döntenek a sorsukról. Pedig a fiatalok folyton lázadoznak, hiszen ők a szüleiktől és társaik véleményétől függenek.

A szerző végül bátran kijelenti: „Őszintén szólva nem szeretnék 18 éves lenni. Most sokkal jobb az életem, mert a külsőmben beállt változások nem összehasonlíthatóak a belsőmben beállt változásokkal szemben. Ezek sokkal boldogabbá tesznek és nem aggódom a korom miatt.”

Egyetértesz ezekkel a megállapításokkal? A hozzászólásodban fejtsd ki véleményedet arról, hogy te hogyan viszonyulsz az életkorodhoz.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: ketkes.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial