Csodálatos megjelenés, eszméletlen illat és micsoda íz! Mediterrán életérzés reggelibe sűrítve! Soha ilyen finom még nem volt a tükörtojás, ezért bizony érdemes felkelni!Pontosan olyan finom, amilyennek látszik! A tökéletesre sült tükörtojás alatt lapul a lényeg: a csodálatos zöldfűszeres paradicsomszósz, ami teljesen új értelmet ad ennek a népszerű reggeli fogásnak. Csupa illat, csupa zamat, valami fenséges! Elkészíteni igazán egyszerű! Az alapanyagokon kívül két sütőtálka szükséges hozzá, és mindössze 10 perc, kár lenne kihagyni!
Olasz tükörtojás
Hozzávalók:
(2 főre)
- 2 X 1 dl zöldfűszeres paradicsommártás (spagettiszósz)
- 4 tojás
- 0,5 dl tej
- 15 dkg reszelt sajt
- 2 evőkanál reszelt parmezán
- só, őrölt bors ízlés szerint
- friss bazsalikom levelek
Így készítsd:
1. Kapcsold be a sütőt 220 fokra. Olajozd be a két sütőformádat.
2. Mindkét edényke aljára tegyél 4-5 evőkanálnyit a fűszeres paradicsomszószból.
3. Erre üsd rá a tojásokat.
4. Mehet rá a pici tej, a kétféle reszelt sajt, sózd és borsozd ízlésed szerint.
5. Mehet a sütőbe, körülbelül 10 perc alatt tökéletesre sül.
4. Mehet is az asztalra, frissen, forrón azonnal egyétek meg. Friss bazsalikomlevelekkel díszíthetve, finom kenyérkével kínáld.
Isteni, mert üde, kellemesen zaftos és lehet tunkolni!
Forrás: ripost.hu