A tökméz igazi balzsam a májnak, emellett javítja az emésztést és hashajtó hatású.
A sütőtökmézet elhízás, vese- és hólyagbetegségek esetén ajánlják.
A sütőtökméz elkészítéséhez vegyünk egy sütőtököt, vágjuk le a tetejét, és vegyük ki a belsejét.
Ezután a sütőtököt csordultig megtöltjük cukorral, a tetejét lefedjük, és egy tálba tesszük.
Hagyjuk a tököt a tálban állni, amíg a héja megpuhul.
Ezután öntse a sütőtök teljes tartalmát egy üvegbe.
Ez a sütőtökös méz.
Hűtőben kell tárolni.
A tökméz bármilyen mennyiségben és bármikor fogyasztható.
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.
Facebook Hozzászólások