Blogolunk / Egészség

Mi az izomegyensúly hiány és milyen veszélyt hordoz magában – és ami a legfontosabb – hogyan lehet elkerülni

Testünkben sok páros izom van, amelyeknek (ideális esetben) szimmetrikusan kell működniük és fejlődniük.
A legtöbb esetben azonban elmozdulásról van szó – az egyik izom erősebb lesz, mint a másik, és ez izomegyensúly hiányt eredményez.
Ez izomgörcsöket, rossz testtartást és végül belső szervi elmozdulást és gerincferdülést okozhat.

A mozgáshiány, a mozgásszegény életmód és az a szokás, hogy nehéz táskákat és csomagokat cipelünk egy kézben (vagy egy vállon), tovább rontja a helyzetet.
Az egyik oldal izmainak gyengülése a másik oldal izmainak megrövidüléséhez, a test egyensúlyának megváltozásához és a súlypont eltolódásához vezet.

Ne hanyagolja el az erőnléti edzést.
Az erőnléti edzés segíthet az egész test izmainak megerősítésében, segíthet a karcsú alak elérésében és számos egészségügyi probléma elkerülésében.

Üljön egyenesen.
Az íróasztalnál ülve az első 2-3 percben a helyzetünkre koncentrálunk. Ha munka közben kezdetben egyenesen ült, akkor már néhány perc múlva önkéntelenül is „kényelmesebb” pozícióra vált: görnyedt vagy oldalra hajol.
Ne felejtse el, hogy uralkodjon magán.

Használja mindkét karját.
A kar- és vállövi izmokat érinti leggyakrabban az egyensúlyhiány.
Ez teljesen logikus, mivel (függetlenül attól, hogy jobb- vagy balkezesek vagyunk-e) az egyik karunkat mindig többet használjuk, mint a másikat.
Ez különösen igaz a nehéz táskák és csomagok cipelésénél: szokjon hozzá a súlyok egyenletes elosztásához, és folyamatosan mozgassa a táskát egyik válláról a másikra.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial