Blogolunk / Háztartás

Hogyan tároljuk a friss epret a hűtőben?

Egy egyszerű népi trükkel meghosszabbíthatjuk a friss eper eltarthatóságát, amely még a hűtőszekrényben sem tart sokáig.

Mindenki tudja, hogy az eper akár már egy nap alatt megromolhat, még a hűtőszekrényben is. Az eltarthatóság meghosszabbításához egy egyszerű házi megoldás szükséges.

Hogyan kell eljárni

Szüksége lesz egy széles, mély tálra 0,5 liter hideg vízzel feltöltve. Ezután adjon hozzá 100 milliliter ecetet, és keverje össze.

Az epret ezután tegyük át az ecetes oldattal teli edénybe, úgy, hogy teljesen ellepje a víz.

Így az epret áztassa néhány percig, hogy a szemek felületén elpusztuljanak a kórokozók, amelyektől penészes lesz az összes gyümölcs- és zöldségtermék. Miután a szemeket az ecetes oldatban tartottuk, papírtörlőre helyezzük őket. Minél jobban meg tudja szárítani őket, annál tovább tartható az eper a hűtőben.

Hogyan kell tárolni

Az eper tárolására ideálisak a műanyag vagy üveg tárolók. Ezeket előre kibéleljük papírtörlővel, és a szemeket legfeljebb két rétegben rakjuk egymásra.

Fontos

Ne számítson hosszú távú tárolásra, ha a szemek szár nélküliek. A zöld szár az, ami nagymértékben megakadályozza a rothadás kezdetét. Időnként ellenőrizze a készletet, mert egy-egy szem elrothadhat a többitől.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszését és nem felejti el, hogy megossza a barátaival és családtagjaival is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial