A csiperkegombát bárhonnan is vásároljuk, nyugodtan fogyaszthatjuk mert finom és nem kell attól tartanunk, hogy vegyszerekkel van kezelve. A csiperkegomba termesztésénél nem használnak nitrátokat és egyéb vegyszereket. Ez a fajta gomba szinte mindenki által kedvelt, ugyanúgy fogyasztják a vegetáriánusok mint azok a személyek akik böjt idején a húst gombával helyettesítik.
Kevesen tudják, hogyan kell helyesen megfőzni a csiperkegombát, ezért ma megosztjuk veletek a főzés időtartamának pontos adatait. Ha friss a gomba 7 percig főzzük, kuktában maximum 5 perc a főzés ideje. Ha a gomba le volt fagyasztva akkor elég ha 3 percig főzzük. Azért érdemes tudni és betartani a főzés idejét, hogy a gombában megmaradjanak a hasznos anyagok.
Ha a gombát salátának szeretnénk elkészíteni, akkor páclevet készítsünk fekete bors, szerecsendió, babérlevél, só, cukor és víz, ebben a befűszerezett lében főzzük meg a gombát, így lesz a legzamatosabb.
Most pedig lássuk milyen jó hatással van a csiperkegomba fogyasztása a szervezetünkre:
- megelőzi a székrekedést,
- eltávolítja a baktériumokat a vastagbélből,
- segít a belek egészséges működésének megőrzésében,
- javítja az emésztésben,
- csökkenti a rákos megbetegedések kialakulásának esélyét
Fogyasszunk csiperkegombát minél több alkalommal, hogy megőrizzük egészségünket!
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.
Forrás: bidista.com