Blogolunk / Egészség

Felejtsük el a szintetikus vitaminokat: miért a tökmag a legjobb vitaminforrás?

Íme néhány információ a tökmagról, amely igen hasznos lehet. Ezeket a magokat ajánlott egyszerre fél csésze mennyiségben fogyasztani. Egyedülálló abban, hogy segít a lúgos környezet kialakításában, ami különösen fontos a mai savas táplálkozásban.

Emellett a tökmag gazdag fehérjeforrás, hiszen száz gramm e magokból a napi fehérjeszükséglet akár 54 százalékát is tartalmazza.

A tökmag másik előnye, hogy tartalmazza az összes alapvető B-vitamint, köztük a tiamint (B1), a riboflavint (B2), a niacint (nikotinsav), a pantoténsavat, a piridoxint (B6) és a folsav sóit. Ezért helyettesíthetik a szintetikus gyógyszereket, és segíthetnek a B-vitaminhiány pótlásában.

Ha depresszióval küzd, a tökmag segíthet feldobni a hangulatot. Ennek oka, hogy tartalmazza az L-triptofán nevű összetevőt, amely segíthet a negatív érzelmek kezelésében.

Végül, a tökmagfogyasztás másik előnye, hogy segít megelőzni a vesekövet. Tanulmányok szerint a tökmag megakadályozza a kalcium-oxolátból származó vesekövek kialakulását. Emellett segíthet a paraziták, különösen a galandférgek kiűzésében is.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszését és nem felejti el, hogy megossza a barátaival és családtagjaival is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial