A citromot elsősorban a héjáért fagyasztják le. Fagyasztás utáni elolvasztásnál a héja puhább és könnyebben fogyasztható lesz.
⠀
A legtöbb más gyümölcshöz hasonlóan a citromhéj is rengeteg tápanyagot tartalmaz, amelyek segítenek a koleszterinszint szabályozásában és az immunrendszer erősítésében. A citrom héja gombaölő és antibakteriális anyagokat tartalmaz.
⠀
A citromot érdemes rendszeresen fogyasztani, mivel pozitív változásokat idéz elő a szervezetünkben. Soroljuk fel főbb előnyeiket:
- Csökkentik a stroke kockázatát;
- megelőzik a rák kialakulását;
- erősíti az immunrendszert;
- gyulladások kezelése és megelőzése;
- antibakteriális hatás;
- az asztmás tünetek enyhítése;
- depresszió és szorongás elleni küzdelem;
- tisztítja a vesét és a májat.
Egyszerűen adjon fagyasztott citromot a héjával együtt kedvenc italához (tea, kompót, turmix), hogy érezhető gyógyító és megelőző hatása legyen!
⠀
1) Öblítse le a citromokat folyó hideg víz alatt, és szárítsa meg.
2) A fertőtlenítés érdekében áztassa egy percre almaecetben.
3) Tegyük a fagyasztóba 12 órára (egy éjszakára).
4) Reggel reszelje le a teljes fagyasztott citromot – a gyümölcshússal, a héjjal és a magokkal együtt.
5) Az így kapott keveréket tegyük egy jégkockatartóba, és tegyük a fagyasztóba.
⠀
Használja a fagyasztott citromos jégkockákat, amikor csak eszébe jut, és élvezze ennek a természetes gyógymódnak az előnyeit!
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszését és nem felejti el, hogy megossza a barátaival és családtagjaival is. Köszönjük.