Blogolunk / Egészség

Ez a pozíció rosszat tesz a gerincnek! Tanuljon meg másképp elaludni

loading...

Az alvásmegvonás megzavarja a szervezetet. Eláruljuk a legrosszabb alvási pozíciót. Kerülje el, hogy ne károsítsa a gerincét.

Az alvásunk minősége számos tényezőtől függ. A legfontosabbak természetesen az alvásunk óraszáma és az a pozíció, amelyben elalszunk. Kiderült, hogy ezek közül néhány káros.

Hogyan lehet jól aludni?

Az alvás a szervezet megtisztításáról és kipihenéséről szól. A jó alvási pozíció elengedhetetlen a jó közérzethez és a pszichofizikai jóléthez. Az egészségtelen szokások (túlevés vagy mobiltelefonálás az ágyban) zavarják az alvásra való felkészülést. Ennek következtében alvászavarok, hangulati változások, sőt álmatlanság is előfordulhat! Az elalvás időpontja és az elalvási pozíció is fontos.

Ráadásul a rossz alvási pozíció fejfájást, krónikus fáradtságot, túlzott izomfeszültséget és rémálmokat okozhat. Emellett elmélyítheti a ráncokat vagy emésztési problémákat is okozhat. Ezért kell gondoskodnia arról, hogy lefekvés előtt jó szokásai legyenek.

loading...

A legrosszabb alvási testtartás

A szakértők rámutatnak, hogy a legrosszabb alvási pozíció a hason alvás. Ez a nyak és az ágyéki gerinc természetellenes elfordulását okozza, ami nyak-, váll- és fejfájáshoz vezet. A belső szervekre is nagyobb nyomás nehezedik, ami negatív hatással van a szervezetre – különösen az emésztőrendszerre.

Panaszkodhatunk gyomorégésre. Ha alvás közben a kezünket is a fejünk alá tesszük, zsibbadást okozunk a végtagjainkban. Ezért minél gyorsabban mozogjunk, és próbáljunk meg más testtartásban elaludni.

A legegészségesebb alvási testtartások

A háton alvás a legjobb testhelyzet a gerinc számára. Az is jó, ha a bal oldaladon alszol, mert ez javítja a szívműködést. Emellett a gasztro-oesophageális refluxban szenvedőknek különösen ajánlott ebben a pozícióban aludni, mivel javítja a szív, a méh és a vesék keringését, és ellazítja a májat. Kimutatták továbbá, hogy felgyorsítja az emésztési folyamatokat és a méregtelenítést.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszését és nem felejti el, hogy megossza a barátaival és családtagjaival is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial