Tisztítja a vért, és nagyon jó az immunrendszer erősítésére.
Ha külön nézzük az egyes összetevőket, akkor is egy csodafegyver: a sárgabarack káliumforrás, az aszalt szilva regenerálja a beleket, a szultán táplálja az agyat, a dió a többszörösen telítetlen zsírok forrása, amelyek csökkentik a szívbetegségek kockázatát, a citrom és a méz jótékony hatásai pedig kétségtelenek.
- 300 g dió.
- 300 g szárított sárgabarack.
- 300 g füge.
- 300 g aszalt szilva.
- 300 g mazsola.
- 2 csésze méz
- 2 citrom.
(Más dióféléket és aszalt gyümölcsöket is adhatsz hozzá, mindenesetre a vitaminok és ásványi anyagok kincsesbányája lesz).
Az aszalt gyümölcsöt meleg vízben jól meg kell mosni, és kissé meg kell szárítani.
Húsdarálóval az összes aszalt gyümölcsöt és citromot (héjával, mag nélkül) ledaráljuk.
Keverje össze az előkészített aszalt gyümölcsöt és a citromot a mézzel, majd tegye a keveréket egy üvegbe.
Tartsa a keveréket hideg helyen.
Elkészült a szárított gyümölcsök vitaminkeveréke, most már rendszeresen fogyaszthatjuk. 1 teáskanálnyi mennyiségben étkezések között, naponta 2-3 alkalommal. Így erősíthetjük az immunrendszerünket, és elfelejthetjük a megfázást és más betegségeket ? .
Fogyassza ezt a készítményt, amíg el nem fogy, majd tartson 1-2 hónapos szünetet, és ismételje meg újra.
Nézzük meg a javasolt recept összetevőit és azok tápértékét.
A szárított sárgabarack magas magnézium-, kalcium-, kálium-, vas-, B5-vitamin-, pektin- és szerves savtartalommal rendelkezik, amelyek eltávolítják a nehézfémeket és a radionuklidokat a szervezetünkből. Fruktózban, szacharózban és glükózban is nagyon gazdag.
A szárított sárgabarack hasznos szívbetegségek, vérszegénység, látásproblémák esetén, és nagyon jó az immunrendszer erősítésére.
A szárított sárgabarack képes megszüntetni az erek elzáródását, fiatalítja a bőrt és erősíti a hajat.
A aszalt szilva nem kevésbé hasznos, mint a sárgabarack. Rostot, szerves savakat (citromsav, almasav, szalicilsav, oxálsav), ásványi anyagokat (kálium, kalcium, vas, foszfor, nátrium) és A-, B1-, B2-, C-, PP-vitamint tartalmaz.
Ez a királyi termék számos betegségben segít: szív- és érrendszeri betegségek, rák, magas vérnyomás. Ezenkívül az aszalt szilva segít normalizálni az emésztést és javítja a víz-só egyensúlyát.
Az aszalt szilva ideális energiaforrás. Káliumot, vasat, mangánt, magnéziumot, tiamint, rostot, B1-, B2- és B5-vitamint tartalmaz.
A mazsola ajánlott az idegrendszeri rendellenességek és a szív- és érrendszeri betegségek esetén. Széles körben használják megelőzésre és terápiás szerként vérszegénység, májbetegség, vese és gyomor-bélrendszeri betegségek esetén.
A mazsola található szerves savak hasznosak a fogak és az íny erősítésére.
A dió a legegészségesebb csonthéjas, ezért ajánlatos beiktatni a napi étrendbe. A dió tartalmazza a legtöbb antioxidánst, amelyek hatékonyan erősítik az immunrendszert. A tudósok szerint az antioxidánsok jótékony hatása a szervezetre 15-ször erősebb, mint az E-vitaminé.
A dió rendszeres fogyasztása csökkenti a rák, a szív- és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség és számos más betegség kockázatát.
A dió és a méz kombinációja pedig egy nagyon hasznos és egyedülálló termék, amely aktiválja az anyagcsere-folyamatokat, tonizálja és erősíti a testet, segít helyreállítani az erőt a mentális és fizikai stressz után.
A citrom előnyeiről sokat lehet beszélni. Mindenki tudja, hogy nagyon gazdag C-vitaminban, amelyre a szervezet megerősítéséhez van szükség, különösen megfázáskor.
Ezért nem kétséges, hogy az aszalt gyümölcs, a citrom és a méz vitaminkeveréke nagyon hatékony a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésére, a vér hemoglobin normalizálására a vérben, a gyomor-bélrendszeri betegségekre és ami a legfontosabb, a vitaminkeverék segít az immunitás erősítésében.
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.