AAA modern információk világában élve is, szinte korlátlan számú recept és élelmiszer tárolási ötlet létezik, amelyekről még mindig nem tudunk. Elárulunk néhány trükköt, amik segíthetnek a konyhában az élelmiszer tárolás és használat területén. Íme, a szép választék:
Annak érdekében, hogy elkerüld a hagymától való sírást, mindössze annyit kell tenned, hogy a fagyasztóba teszed szeletelés előtt 10 perccel. Szép trükk, nem?
Annak megakadályozása érdekében, hogy a víz forralásnál kifusson az edényből, tegyél rá egy fából készült kanalat.
A sárgarépa, a zeller vagy a retek ropogós elkészítésének a trükkje, hogy főzés előtt tedd őket jeges vízbe.
Ha a konyhában lévő bor elkezd ecetesedni, dobj néhány mazsolát a palackba.
Annak megakadályozására, hogy a só megkeményedjen, tegyél néhány rizsszemet a sótartóba. A rizsszemek felszívják a nedvességet és megőrizik a só állagát.
Főzz meg pár tojást vízben, majd adj hozzá egy csipet szódabikarbónát vagy egy kis citromlevet, így lesz tökéletesen meghámozható.
Tegyél egy kis görög joghurtot egy süteményes fecskendőbe, majd kis cseppeket préselj egy sütőpapírra, és fagyaszd le egy órán keresztül. Nyári melegben ezt add a gyerekeknek fagylalt helyett.
A sajt hosszabb ideig frissen eltartható, ha papírban tárolod a hűtőben.
Az alábbi képeken látható az eper megpucolásának egyszerű módja.
Édes tészta sütésekor cseréld ki a tojást ½ érett banánnal. Nem fogod megbánni.
Ha a levest vagy a pörkölt egy kicsit sósabb lesz, a kelleténél, adj hozzá néhány burgonyát és forrald őket egy ideig. Felszívják a felesleges sót, és megmentik az ételt.
Ahogy láthatod, rengeteg tipp és trükk van, amelyek megkönnyítik a konyhai élelmiszerek tárolását és felhasználását.
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.